Onderwerp: Caramel, Macadamia Nut, & White Chocolate Tarts
Caramel, Macadamia Nut, & White Chocolate Tarts
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Caramel, Macadamia Nut, & White Chocolate Tarts
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Caramel, Macadamia Nut, & White Chocolate Tarts
Wat een feestje is het altijd bij jou.....
Wil je dit recept delen aub....
misschien een tip......deel meteen al je lekkernijen, want iedereen is dol op jouw recepten
Wat een feestje is het altijd bij jou.....
Wil je dit recept delen aub....
misschien een tip......deel meteen al je lekkernijen, want iedereen is dol op jouw recepten
ik heb de bakjes van zanddeeg gemaakt maar je kunt zelf weten welke bakjes ervoor gebruikt.
Wel weer met google vertaler sorry
Maar als je goed leest is het niet moeilijk.
Caramel & Macadamia Nut with White Chocolate Tarts
Maakt 2 dozijn twee inch taartjes
Tart Crust
24 twee inch taartjes, premade of zelfgemaakte
3 eetlepels banketbakker suiker
Karamel en macadamia taart vullen
83 gram cup Macadamia noten, grof gehakt
1 kopje zelfgemaakte caramel saus (recept volgt)
Witte chocolade buttercream
85 gram witte chocolade, gesmolten
2 eetlepels slagroom
3 grote eiwitten
146 gram kopje suiker
113 gram ongezouten boter
1/4 theelepel zout
Om karamel en macadamia taart vulling maken:
1. Hak macadamia noten en vouwen in karamelsaus.
Om witte chocolade buttercream maken:
1. Plaats witte chocolade en slagroom in een hittebestendige kom boven kokend water en roer te smelten; opzij zetten
1. Combineer eiwit en suiker in een kom geplaatst over kokend water. Breng het mengsel tot 160 graden F onder voortdurend kloppen.
2. Overdracht mengsel mixer kom te staan, voorzien van een zwaai gehechtheid en sla op middel hoge snelheid (snelheid 8 op een KitchenAid mixer) tot het mengsel afgekoeld en verdubbelt in volume en vormen zacht medium pieken; ongeveer 10-12 minuten.
3. Voeg de boter toe in een stuk op een moment, het mengen te nemen na elke toevoeging. Het mengsel kan verschijnen klonterig en bijna gestremde zoek-dit is normaal. Houd het mengen en het zal zelfs worden en weer glad. Zout en vanille toe en mix te combineren. Voeg afgekoelde witte chocolade en meng te combineren.
Te monteren:
1. Stof taart schelpen met banketbakker suiker. Leg een eetlepel van karamel en macadamia taart vulling in de schaal en dan pijp witte chocolade buttercream bovenop.
Zelfgemaakte karamelsaus (klik hier voor een stap-voor-stap foto uitleg)
195 gram suiker
6 eetlepels water
4 eetlepel boter
60 ml. slagroom
1/4 theelepel zout
instructies:
Plaats suiker en water in een pan op matig laag vuur en roer het tot de suiker is opgelost. Ontbinden elke kristallen vormen aan de kant met een natte borstel gebak.
Zodra suiker is verhoging warmte opgelost te hoog.
Op dit punt heb het mengsel niet direct roeren. Nu en dan, met behulp van de handgreep, geef de pot een werveling aan het mengsel in beweging te houden. Het mengsel begint te borrelen na een minuut of zo.
Na 3-4 minuten het mengsel verandert van een licht oranje tot medium amber. Voeg de boter en slagroom op dit punt. Het mengsel zal bubble wild. Klop te combineren (belletjes zal verdwijnen na afkoelen). Zet opzij om af te koelen.
oh oh oh ik kan straks niet meer kijken hoor, het is allemaal té lekker
Wat zal je huis elke dag lekker ruiken zeg
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
oh oh oh ik kan straks niet meer kijken hoor, het is allemaal té lekker
Wat zal je huis elke dag lekker ruiken zeg
Ja maar mijn vriezer begint een beetje vol te raken dus ik denk dat ik maar even moet minderen haha.
Allemaal weer heel erg bedankt voor jullie leuke reactie
En hoe heb je die bakjes met dekseltjes gemaakt?
Die vind ik echt geweldig!
En hoe heb je die bakjes met dekseltjes gemaakt?
Die vind ik echt geweldig!
Die heb ik met kookringen gemaakt.
Ik heb met de kookring een rondje uitgestoken en toen langs de zijkant en rand van deeg gedaan en toen gebakken met een andere kookring de deksels uitgestoken en ook in de kookring gebakken zodat hij mooi in vorm blijf
Oh oh....
De titel deed me al lekkerbekken en helemaal toen ik de foto zag.
wat ziet dit er prachtig uit!
bedankt voor het delen voor het recept ga het zeker een proberen...
Oh, mmmm.... deze zien er ook weer heerlijk uit zeg!
Tieneke
Hartelijk dank allemaal voor jullie altijd zo leuke reactie
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Caramel, Macadamia Nut, & White Chocolate Tarts
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.