Onderwerp: regenboog-taart; twee vragen.
Hoi!
Ik open dit topic omdat ik graag wat advies wil krijgen, ik heb al veel gegoogled maar ik kom er toch niet helemaal uit.
Wat is het probleem:
ik wil dit weekend graag een regenboog-taart maken volgens dit recept: http://www.24kitchen.nl/recepten/regenboog-laagjestaart
Nu heb ik maar ruimte in mijn oven voor één springvorm en ik heb geen zin om zes keer de hele procedure over te doen, dus ik had bedacht dat ik drie lagen in een keer kon bakken door tussen de lagen een bakpapiertje te leggen (die helemaal tot de randen sluit).
Hierdoor heb ik eigenlijk twee vragen:
1) Hoe verandert de baktijd/temperatuur als je een driedubbele hoeveelheid in één keer bakt? Is dit met elk recept mogelijk of moet ik op safe spelen en een recept wat ik al ken gebruiken?
2) Gaart de cake gelijkmatig met de bakpapiertjes ertussen? Aan de ene kant ben ik bang dat de scheiding door de papiertjes te groot is en dat de bovenste laag droog wordt terwijl de onderste laag nog niet gaar is (en dat daarmee een bank komt), maar aan de andere kant denk ik dat een papiertje niet zo'n grote invloed heeft en dat het gewoon zal garen als een normale cake.
Goed, het is dus een vrij lange post geworden, maar ik hoop dat er hier mensen zijn die ervaringen/nuttige tips hiervoor hebben. Alvast excuses als er al een gelijksoortig topic is, ik heb me suf gezocht maar niks gevonden.