1

Onderwerp: Fondant óver fondant

Ik wil een frozen taart gaan maken. Ik ga de taart ijsblauw bekleden en dan wil ik daarover heen wit bekleden dat je een soort ijslaag krijgt. Maar die laag gaat er niet helemaal overheen, ik wil die golvend afsnijden. Moet ik dan eerst die witte laag helemaal over de taart heenleggen, of voor het opleggen al golvend afwerken?

2

Re: Fondant óver fondant

Ik zou hem voor het er overheen leggen al golvend afsnijden, dat is een stuk makkelijker dan wanneer het al op je taart ligt. Je kan je bakvorm erop leggen, dan weet je waar de laag omvouwt over de rand heen en waar je de golven wilt hebben.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Fondant óver fondant

Pooh schreef:

Ik zou hem voor het er overheen leggen al golvend afsnijden, dat is een stuk makkelijker dan wanneer het al op je taart ligt. Je kan je bakvorm erop leggen, dan weet je waar de laag omvouwt over de rand heen en waar je de golven wilt hebben.

Oké. Zo heb ik het ooit gedaan maar toen kon ik de golven er niet goed omheen krijgen zonder vouwen. Net als dat je niet genoeg fondant gebruikt voor het bekleden van een taart. Dan krijgt je ook vouwen. Snap je wat ik bedoel?

4

Re: Fondant óver fondant

Ik snap wat je bedoelt, het is een beetje oefenen maar het kan wel.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

5

Re: Fondant óver fondant

Pooh schreef:

Ik snap wat je bedoelt, het is een beetje oefenen maar het kan wel.

Oké. Dank voor je uitleg.