1 Laatst bewerkt door Nokkie (29-01-2015 14:35)

Onderwerp: Meerdere taarten van verschillend formaat tegelijkertijd bakken

Hai,

Ik heb geen ervaring met meerdere taarten tegelijk in de oven bakken.
Ik zou graag het recept van mama Kaat gebruiken, tussen cake en biscuit beslag in.
Zie http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=132881
Maar ze bakt taarten van verschillend formaat tegelijk.
Ik weet niet hoe je dat dan moet doen met de baktijd.
Daarom heb ik het nog niet aangedurfd.
Ik weet dat je een hetelucht oven moet hebben en dat je de kleinere taarten er eerder uit moet halen.
Maar wanneer is dat?
Ik begrijp dat het nogal precies komt, anders worden ze te droog.

Daarom wil ik graag weten:
Wat is ongeveer de baktijd van dit recept van een 10 cm rond taartje die ca. 6 cm hoog wordt?
Wat is ongeveer de baktijd van dit recept van een 15 cm rond taartje die ca. 6 cm hoog wordt?

En mocht iemand dit recept aangepast hebben naar de hoeveelheden voor maar voor maar 1 rond
taartje van 15 of 20 cm met en hoogte van ca. 7 cm dan houd ik me aanbevolen.

O ja, is deze ook ongevuld lekker?

2

Re: Meerdere taarten van verschillend formaat tegelijkertijd bakken

Inmiddels baktijden gevonden op http://karenannecakes.blogspot.nl/2011_ … chive.html

Ik zet mijn oven op 160 graden hetelucht. Hou de deur tot 75% van de tijd dicht!


    24 cm bakvorm en 1 X het beslag: ongeveer 40 min. (cake minimaal 6 cm hoog)
    20 cm bakvorm en 1 X het beslag: ongeveer 45 min. (cake minimaal 7/8 cm hoog)
    twee 20 cm bakpannen naast elkaar met 1 keer het beslag verdeeld over de twee pannen: 35 min. (2 X 5 cm hoog) (samen dus 10!)
    zoals op het plaatje: 4 bakpannen. twee van 10 cm breed en 2 van 15 cm breed. 1 keer het beslag, 25 min.(alles minimaal 5 cm hoog.

Blijft mijn andere vraag over: dit zit tussen cake en biscuit in. Biscuit is ongevuld niet lekker. Deze wel?

3

Re: Meerdere taarten van verschillend formaat tegelijkertijd bakken

Bij cake hoeft het geen dikke laag vulling te zijn omdat het van zichzelf al lekker is, maar alleen cake en fondant of marsepein vind ik wat saai dus er gaat altijd wel een vulling bij. Dit recept heb ik nog niet geprobeerd, maar ik zou hoe dan ook een vulling doen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: Meerdere taarten van verschillend formaat tegelijkertijd bakken

Oké, dank je.
Dan toch maar boerencake maken. Ik wil hem niet vullen, is voor een klein 3-D auto.

5

Re: Meerdere taarten van verschillend formaat tegelijkertijd bakken

Je kan hem lekkerder maken door een gevulde cake te bakken. Met noten, of chocoladedrops ofzo. Dan heb je toch een cake die je goed kan snijden, maar met wat meer smaak.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com