Tante Tien schreef:Oh, wat erg zeg, heerlijk zien ze eruit! Ik ga je niet vragen om het recept...
Tieneke
Maar dat mag wel hoor Tieneke
Moon pie
226 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
74 gram donkere bruine suiker
147 gram bloem
147 gram volkoren meel
¾ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille-extract
212 gram ( 1 pot marshmallow )
340 gram chocolade druppels
3 eetlepels canola-olie maar ik heb geen olie gebruikt
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot licht pluizig.
Voeg zout en vanille toe en mixen tot het gemengd is.
Voeg dan de bloem, kaneel, volkoren meel en bakpoeder toe en mixen tot alles is opgenomen op lage snelheid.
Het deeg 30 minuten in de koelkast leggen en dan uitrollen tot ½ cm dik.
Daarvan rondjes uitsteken in de maat die je wil.
De koekjes op de bakplaat leggen zo’n 2½ cm uit elkaar en bak ze 12 tot 15 minuten tot de koekjes goudbruin zijn.
Laat de koekjes 10 minuten afkoekelen voor je ze van de bak[laat haalten laat ze daarna volledig afkoelen.
Doe in het midden van een koekje1½ tot 2 eetlepels marshmallow en dan met een ander koekje er bovenop en zacht met een draaiende beweging aandrukken totdat de marshmallow plat is geperst tot een halve centimeter van de rand van het koekje en doe dit met alle koekjes.
Dan de koekjes in de koelkast leggen tot je klaar bent ze in de chocolade te dompelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de olie toe tot die is opgenomen door de chocolade.
Dan de koekjes uit de koelkast halen en met een lepel de chocolade over de cirkel van het koekje totdat dhet koekje totaal is bedekt.