Thanks!
Ik heb het recept van miss glutenvrij gebruikt.
Dit is het recept voor ongeveer 15 oliebollen (groot):
Verwarm de oven voor op 50graden.
Ingrediënten:
=> 500 gr. glutenvrije bloem (Schär mixC )
=> 440 ml. Lactose vrije warme melk (AH, Campina)
=> 50 gr. suiker
=> 16 gr.(14 gr. is ook goed) gedroogde gist
=> snufje zout
=> gewelde rozijnen
Doe alle ingriënten, zonder de rozijnen, in een kom.
Mix dit goed met een mixer (met garden). Let op: klontert snel.
Doe je beslag in een kom die in de oven kan en laat het beslag in de oven rijzen tot het zich verdubbelt heeft.
Doe de gewelde rozijnen bij het beslag en roer het goed door. Het beslag zakt dan wel weer in elkaar.
Bak de oliebollen in een frituurpan op 180graden.
Het makkelijkst is hiervoor een ijslepel te gebruiken.
Bak ze 5-6minuten, keer ze halverwege om.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Ik heb ze dan gebakken in mijn cakepop maker en waren dus ook niet vettig.
2x4 minuten en dan halverwege nog een keer keren.
Groetjes!
Happy Cake Day!