1

Onderwerp: Frivolité deeg

Hai,

ik twijfel, moet je boter voor frivolité deeg op kamertemperatuur zijn of juist niet?

2 Laatst bewerkt door Tante Tien (02-01-2015 20:49)

Re: Frivolité deeg

Wat een intrigerende naam zeg, frivolité deeg, ik heb er nog nooit van gehoord. Ik hoor meteen zo'n frans muziekje in mijn hoofd spelen en zie de zon schijnen op een keienpaadje in een slaperig dorpje. Als je een beetje uitlegt hoe je het maakt, kan ik wel proberen met je mee te denken.

Tieneke

3

Re: Frivolité deeg

Een rondje google zegt zachte boter, dus ja kamertemperatuur.

Christine.

4

Re: Frivolité deeg

Ja, klinkt wel leuk hé?

Ik kende het ook niet, maar kwam het tegen toen ik de mooie kerstbalgebakjes van dollelollypop zag http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … 127609140, en naar meer informatie op zoek ging.
Het schijnt te smaken zoals het deeg van gevulde koeken/rondo's/kano's.

Het is ook een kanttechniek. Daar kan ik heel veel informatie over vinden, over het deeg niet. Keukentje, welke zoekwoorden typ jij dan in?

5

Re: Frivolité deeg

Ik heb alleen frivolitè deeg ingetypt. Deeg van gevulde koeken enz is zanddeeg gevuld met spijs dus toch weer anders. Bij smulweb staan ook veel recepten.

Christine.