1

Onderwerp: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Ik heb in maart een bruidstaart staan voor 140 personen! De grootste tot nu toe, alleen het moet niet met fondant maar met chocolade zoals onderstaand plaatje. Nou heb ik al proeftaartjes gemaakt daarvan, en heb toen chocolade gesmolten en op een bakblik hard laten worden en reepjes uitgesneden, was erg veel gedoe en dan was dat nog weinig. Voor de uiteindelijk taart heb ik er dus heel veel nodig, iemand een beter idee hoe dat te doen? Of dat het los te koop is?

Ook zitten er rozen aan de bovenkant, maar volgends mij zijn dat op de foto echte rozen? Kan ik echte rozen gebruiken dan, of kan ik ze beter zelf maken van fondant?


http://n-joyevents.com/wp-content/uploads/2009/06/chocolate-cake-pink-roses.jpg

2

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

dit lijken inderdaad echte rozen... zou ik niet gebruiken, gumpaste rozen maken die er op lijken is voedselveiliger :)
Of je legt bovenop een karton, afgedekt met bruine fondant en daarbovenop de rozen. Wel bij aansnijden zeggen dat ze niet de toplaag aan moeten snijden  ;)

Of de choc zo te koop is? Geen idee, ik ken het niet zo, maar inderdaad die hoeveelheid tremperen, uitstrijken, snijden enz is nogal.... Gelukkig heb je nog even tijd om te zoeken O-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

misschien kun je de chocolade laten smelten, in een spuitzakje doen en zelf apart zulke lange blokken maken van chocolade en dan in vriezer tot het hard is?

4 Laatst bewerkt door Tigrasas (29-12-2014 10:26)

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Ik denk dat de chocolade in malletjes is gemaakt of zo is gekocht, de stukjes zijn veel te gelijk zeg maar

www.dezoeteverleiding.com Ik kan ook printen op ouwel en frosty! Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/dezoeteverleidingbreda

5

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Ik denk dat de chocolade een grote plak is, die in repen gesneden is. Heel voorzichtig en met een warm mes òf dat je chocolade wel hard is maar zacht genoeg om te snijden. De rozen zijn echt, maar ik zou ook gumpaste gebruiken. Ik had laatst Floral Paste in zo'n zakje. Best wel prijzig, maar werkt wel fijn.

6

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Bedankt voor jullie advies. Ik denk dat ik de chocolade smelt, dan een grote plak uitstrijk en daar rechthoekige uitstekers insteek op zo gelijke stukken te krijgen zeg maar. En dat dan heeeeel veel keer  :rolleyes:

7

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Let je wel op dat je de chocolade goed (voor)bewerkt, tempereert?

Ziet er leuk uit, zeg!! :D

8

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hoe bedoel je dat? Ik zou gewoon de callebout callets smelten en dan uitsmeren en hard laten worden, of werkt dat niet zo?

9 Laatst bewerkt door Carien (09-01-2015 14:52)

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

nee, zo werkt dat niet, dan is het dof, wordt niet echt hard en smelt heel gauw. Je moet het laten kristalliseren oftewel tempereren :)
http://www.vanderdonkchocolates.nl/over … empereren/
http://www.callebaut.com/nlnl/technieke … et-callets

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10 Laatst bewerkt door cakebym (09-01-2015 20:52)

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

http://www.nlwens.nl/image/cache/data/Producten/Hagelslag%20groep/IMG_6111-600x600.JPG

http://kisskus.typepad.com/.a/6a00d8341c4fab53ef00e5539ab5418833-500wi

Ik weet niet precies hoe groot ze zijn, maar lijkt me de moeite van het uitzoeken waard. En dan natuurlijk met de 'bedrukte kant' tegen de taart zetten. Evt. met een warm mes bijsnijden zodat de afgeronde hoek weg is.
Tremperen en snijden lijkt me een hels karwei...

Kijk anders ook eens bij de sligro/makro/hanos. Daar hebben ze vaak veel van dit soort dingen.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

11

Re: Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Bij de groothandel zoals ispc kun je mallen krijgen met allerlei vormen heel handig in deze denk ik