1

Onderwerp: Zelf chocoladeletter maken vraagje!

Hallo!

Ik heb een vraagje... Ik wil eigenlijk voor morgen chocoladeletters zelf maken. Ik heb hiervoor chocolade callets van Callebaut in melk en wit.
Nu vraag ik mij af of het goed te maken is met wit en melk ipv puur. Bij de meeste recepten om zelf spuit chocolade te maken lees ik dat je boter moet toevoegen en bij een aantal recepten lees ik dat ze alleen maar de chocolade gebruiken. Uiteraard 3/4 au bain marie smelten en later de rest bijvoegen om terug te koelen.
Is er iemand die mij kan helpen mer de verhoudingen voor zowel melk als puur? En moet ik nou wel of geen boter gebruiken? Door die verschillende recepten ben ik een beetje de weg kwijt.

Alvast bedankt! :)

2

Re: Zelf chocoladeletter maken vraagje!

In een bakkerij waar ik stage heb gelopen werd er een suikersiroop aan de gesmolten chocolade toegevoegd. (Geen boter.) Dit voor de dikte zodat het spuitbaar werd en het niet zo je spuitzak uit zou lopen. Spuiten dien je dan wel snel te doen dan want het hard snel uit.


In het schoolrecept (ik doe opleiding Banketbakker) gaat op 1 kilo getempereerde vormchocoladecouverture (puur, melk of wit) 150 gram zalvige roomboter.

Less is more :)