Hoi,
Deze moet je echt proberen: Mississippi mud cake chocoladetaart
Benodigd voor de cake
250 gram zachte ongezouten boter
600 gram fijne kristalsuiker
3 grote eieren
470 gram bloem
140 gram cacao
2 th. Natriumbicarbonaat (bakpoeder)
½ theelepel zout
375 dl karnemelk
1 theelepel vanille essence
375 del kokend water
Voor de crème:
800 gram poedersuiker (gezeefd)
120 gram cacao, gezeefd, plus extra voor het bestuiven
150 gram ongezouten boter in blokjes
600 gram verse volle roomkaas (bijv. Philadelphia)
Voor de decoratie:
40 gram pure chocolade (van minimaal 70% vaste bestanddelen), geschaafd met een dunschiller
Verder nodig:
3 ronde bakvormen van 20 cm met losse bodem
mixer
middelgrote kom
Kan
Zeef
Bord of taartkarton
Glaceermes of spatel
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed de bakvormen met bakpapier.
Maak eerst de cakes: klop de boter en suiker met de klopper in een tafelmixer of met een handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe; klop goed na elke toevoeging en schraap het mengsel van de zijkant van de vorm.
Zeef de bloem, cacao, het natriumcarbonaat (bakpoeder) en zout in een middelgrote kom. Meng de karnemelk en vanille-essence in een kan. Voeg de droge ingrediënten en het karnemelkmengsel om en om in drie gedeelten toe aan het boter-suikermengsel. Klop goed op middelhoge snelheid. Schenk langzaam het kokende water erbij en klop tot het geheel gemengd is.
Verdeel het beslag over de drie bakvormen. Bak de cakes in 35-45 min. tot ze terugveren als u er zachtjes op drukt. Haal ze uit de vorm en laat ze helemaal afkoelen, voordat u de chocoladecrème toevoegt.
Meng de poedersuiker, cacao en boter geleidelijk met de klopper in een tafelmixer of met een handmixer op lage snelheid tot het mengsel zanderig is en geen grote klontjes boter meer bevat. Voeg een beetje roomkaas toe om het mengsel wat smeuïger te maken en klop tot het mengsel glad is. Klop dan op lage snelheid zodra het geheel vermengd is en klop tot het licht en luchtig is.
Zodra de cakes koel aanvoelen, kunt u ze stapelen. Leg een cake op een bord of taartkarton en schep er 3-4 eetlepels chocoladecrème op. Strijk de crème uit met een glaceermes (of spatel) en voeg indien nodig wat extra crème toe. Leg de 2e cake erop, bestrijk met chocoladecrème en leg de 3e cake erop.
Bestrijk de zijkant en bovenkant van de taart met chocoladecrème, zodat de taart helemaal bedekt is en er geen cake meer zichtbaar is. Decoreer de taart met geschaafde chocolade en bestuif het met cacao.
Een heerlijke taart als dessert voor op een van de feestdagen, bijvoorbeeld bij de jaarwisseling.
Dit erg lekkere recept komt uit het boek Home Sweet Home van the hummingbird bakery en staat ook op mijn site.
Ik zie nu pas dat je al een cake hebt, dus dan kun je bovenstaand recept voor de cake over slaan...