1

Onderwerp: Chocolade mousse is heel droog

Ik maak altijd de chocolade mouss vd recepten hier. 250 ml slagroom en 200 gr chocolade. Ik laat de mousse afkoelen in de ijskast maar daarna is hij heel droog. Ik heb al geprobeerd om hem opnieuw te mixen maar dat helpt ook niet. Doe ik iets fout met de bereiding? Ik doe het precies zoals bij de recepten beschreven volgens mij.

2

Re: Chocolade mousse is heel droog

Droge mousse? Ik kan me er niet zo goed iets bij voorstellen... Hoe ziet het er dan uit?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Chocolade mousse is heel droog

Heel korrelig. Als ik de mousse op de taart doe dan valt hij uit elkaar. Is bijna niet te verwerken.

4

Re: Chocolade mousse is heel droog

Staat hij dan te lang in de koelkast?
En anders eens een ander recept proberen, die met marshmallows erin bijvoorbeeld? Die vinden wij heerlijk!

5

Re: Chocolade mousse is heel droog

da's ook een soort opgeklopte ganache ipv mousse.... tenminste ik herken dat droogkorrelige wel... ik vind het ook niks...
Die met marshmallows is heerlijk romig en luchtig :-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: Chocolade mousse is heel droog

Dan ga ik die met marshmellows eens proberen.