Onderwerp: afsmeren met botercrème extra?
Ik ben na 5 jaar bakken die standaard 1:1 botercrème wel zat. Het werkt nog steeds prima, maar ik vind hem zelf niet meer lekker. Ik heb al met aroma's gewerkt, maar dat is het ook niet. Nu eten wij natuurlijk niet elke keer taart als ik wat bak, maar af en toe neem ik eens een steekproef om te kijken of alles nog goed op smaak is. Helaas, de botercrème wordt door mij afgekeurd (hoewel m'n kinderen nog altijd in de rij staan om de gebruikte lepels, gardes enz. af te likken ). Nu wilde ik proberen om af te smeren met de botercrème extra volgens het recept van hier. Nu zit daar wel banketbakkersroom in (wat ik maak met poeder van de Makro en aangelengd wordt met water) en mijn vraag is of iemand hier al eens mee heeft afgesmeerd. Wat zijn dan de bevindingen? Het moet natuurlijk ook wel stevig worden in de koelkast om goed overheen te kunnen bekleden. Hier gebruik ik trouwens altijd zelfgemaakte mmf voor.
Mijn grootste zorg is dat de mmf erdoor gaat smelten.
Graag hoor ik jullie reacties.
Groetjes,
Pauline