1

Onderwerp: taart overgieten met chocoladeganache

Ik heb afgelopen vrijdag voor het eerst geprobeerd een taart te overgieten met chocolade ganache.
Hiervoor had ik 300ml slagroom en 300 gr pure chocola gebruikt.
Het overgieten ging in eerste instantie wel goed maar tijdens het af laten koelen onstonden er toch allemaal 'druipers' langs de zijkant.
Uiteindelijk heb ik hem maar gewoon helemaal afgesmeerd maar dan heb je geen mooie glanzende taart meer.

Wat heb ik niet goed gedaan?

Re: taart overgieten met chocoladeganache

Hoi,

Als je de ganache op de taart giet, moet je altijd met een spatel afsmeren, net zo lang totdat je een mooie gladde vorm krijgt. Het kan ook zijn dat je ganache nog te warm was.
Een mooie strakke taart van ganache maken is een kwestie van veel oefenen. Ik heb een howto voor je opgezocht: https://www.youtube.com/watch?v=hmLAr_tHSE4

Succes

3 Laatst bewerkt door anja66 (02-12-2014 22:04)

Re: taart overgieten met chocoladeganache

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=23997

Deze dame gebruikt corn syrup om de ganache te laten glanzen.

https://www.youtube.com/watch?v=kCXNvSloDas