1

Onderwerp: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Ik ga vandaag drie taarten bakken voor mijn eerste stapeltaart. De bovenste twee zijn springvormen van 18 en 12 cm. Omdat ik die van 12 cm te laag vind, wil ik proberen hem iets te verhogen met een rand bakpapier.
Hoelang zouden beiden taartjes in de oven moeten? En zouden ze tegelijkertijd in de oven kunnen (dat ik die van 12 eerder eruit haal) of moeten ze één voor één?

Alvast bedankt voor het beantwoorden!

2

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Iemand een idee?

3

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

die van 12 bakt zeker korter, je kunt ong. 10 min. voor de baktijd om is de
oven wel openen om die er uit te halen, denk ik zo.

wel even testen of ie idd gaar is.

succes.

4

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Bedankt voor het antwoord!
En hoelang doe ik die van 18 cm dan in de oven? En alles op 165 graden (heteluchtoven) of een andere temperatuur?

5

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

gemiddelde baktijd voor een taart van ong. 23cm is 30-35 min,
maar iedere oven is anders..., dus even testen.
succes.

6 Laatst bewerkt door Carien (04-11-2014 13:55)

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

het is al niet meer nodig denk ik... maar ik bak 140 hetelucht en minimaal 35 minuten (da's voor 12,5cm)...
dus inderdaad, elke oven is anders, dus ook de temperatuur en de baktijd.... kwestie van uitproberen  :)

wanneer je biscuit begint te ruiken istie bijna gaar,
bij sponsachtige tegendruk en loslaten van het kapsel van de vorm istie helemaal gaar  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Bedankt voor jullie antwoorden!
Ik heb de taartjes gisteren gebakken, die van 12 cm 25 minuten en die van 18 nog 10 minuten langer, beiden op 160 graden. Dit ging goed!
Die van 18 cm en ook de grote van 26 cm was scheef. De grote taart heb ik echt bij moeten snijden, bij de kleine valt het minder op. Iemand een idee hoe dat komt en vooral wat je er tegen kunt doen?

8

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

scheef als hoger aan 1 kant of met een bult in het midden?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

9

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Carien schreef:

scheef als hoger aan 1 kant of met een bult in het midden?

hihi, dan maak je er een topsy turvy van.. of heet dat niet zo?

fijn dat de taarten gelukt zijn...

10

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Hoger aan één kant Carien. Hij heeft wel rechtgestaan in de oven.

Haha omakneeltje, dat is ook een idee ja!

11 Laatst bewerkt door Carien (05-11-2014 10:16)

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

... tsja, dan lijkt mij dat je oven de warmte niet goed verdeeld...  :s

:think: heb je een hetelucht, of boven- en onderwarmte, of gas of....?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Een heteluchtoven. Zou het helpen als ik de taart de volgende keer halverwege de baktijd omdraai? Of loop ik dan de kans dat hij inzakt, door het te vroeg opendoen van de oven?

13

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

ik zou halverwege de baktijd de deur van de oven niet openen nee,
dan liever een stukje eraf snijden..
probeer het eens met ´normale´ oven, ipv hete lucht. o ja, conventioneel heet dat... ;)

of de taart meer in het midden, of juist niet...

14

Re: Baktijd taart 18 en 12 cm (verhoogd).

Ik heb helaas geen gewone oven, alleen een combi-magnetron (met hete-luchtoven dus).
Hij is ook maar klein, dus de 26 cm pas er maar net in. Misschien iets hoger in de oven zetten de volgende keer, even uitproberen.

Bedankt voor je antwoorden in ieder geval!