1

Onderwerp: hoogte

Ik heb net een taart gebakken met het recept van het biscuitdeeg in een ronde vorm van 25 cm.
Ik het 5 eierren maat L gebruikt en daarom 30 gr  meer bloem dan in het recept stond. De eieren heb ik lang geklopt tot ze er lobbig uitzagen en de bloem er toen voorzichtig in delen doorgespateld. Het geheel zag er mooi dik uit maar ik kon het nog wel in de vorm gieten.

Nu is hij ong. 4.5 - 5 cm hoog geworden. Is dit normaal bij deze hoeveelheden? Ik wilde hem graag 2 x doorsnijden, gaat dat bij deze hoogte?

2

Re: hoogte

De hoeveelheid lijkt wel oké. Jammer dat hij niet zo hoog werd als je hoopte. Ik denk dat 2 keer vullen erg lastig gaat worden, zou het op één, wat dikkere laag houden.

3

Re: hoogte

Ik gebruik normaal 5 eieren (maat m) bij een vorm van 20 cm.
Uit mijn hoofd gebruik ik 9 eieren bij een vorm van 25. Mijn taart wordt dan 10 cm hoog. Dus bij 5 eieren lijkt die hoogte aardig te kloppen.
Ik gebruik tegenwoordig trouwens mix omdat mijn taarten daar een veel mooiere structuur van krijgen.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

4

Re: hoogte

Dank je wel voor je antwoord. :)

Welke mix gebruik je dan als ik vragen mag.
Ik heb de taart net geproefd en was ook niet tevreden over de smaak.

Alvast bedankt!

5

Re: hoogte

Ik gebruik funcakes mix.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym