1

Onderwerp: Ontdooien

Hallo,

Ik heb voor het eerst een gedecoreerde taart ingevroren.
Nou is de taart voor een feest op vrijdagavond. Donderdagavond wordt
De taart opgehaald. Op vrijdag moet de taart nog 5 kwartier vervoerd worden
Naar de feestlocatie. Ik weet nou niet goed hoe ik het moet doen met 24 uur van
Te voren ontdooien in de koelkast en een uur voor snijden op kamertemperatuur.
Is de 24 uur een max of min tijd die je aan moet houden?
Als ze op vrijdag de taart vervoeren binnen die 24 uur, moet hij dan op plaats van bestemming
Weer in de koelkast of op kamertemperatuur houden??
Hellup! Ik kom er moet uit en ben Zo bang dat het mis gaat!

2

Re: Ontdooien

Dat is een leuk dilemma ja!
Wat voor vulling heb je gebruikt, vulling die buiten de koelkast bewaard kan worden?
In dat geval zou ik de taart er donderdagavond uit halen en ontdooien in de koelkast; vrijdag mee in de auto en dan daar niet weer de koelkast in.
Hoelang een stapeltaart nodig heeft om te ontdooien weet ik niet, maar een enkele taart heeft echt wel een dag nodig is mijn ervaring.
Succes!

taartenvanirma.simpsite.nl
Alles kan, behalve omhoog vallen, dat is onmogelijk...

3

Re: Ontdooien

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen


En ik denk inderdaad ook dat het erg afhankelijk is van je vulling.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag