1

Onderwerp: Jullie ervaringen: koekjes icing waarin bewaren

Hi dames.

Dit jaar wil ik een flink op tijd aan mijn koekjes voor kerst beginnen, helemaal nu de kleine er is.
Door de zw en al gedoe vooraf bak ik al ff niet en ben ik er gewoon een beetje uit.
Andere jaren liet ik ze flink een paar dagen drogen en bewaarde ze dan in taartdozen met bakpapier tussen de lagen. Toch ben ik benieuwd naar wat jullie doen...
Het gaat om ongeveer 70 koekjes denk ik. (Ook weggeef)
Wekpotten heb ik ook wel. Tupperware gaat het niet worden met zoveel koekjes ;-)

Normaal maak ik ze 2 weken van tevoren maar nu ik ze verder vooruit wil maken twijfel ik toch weer ff.
Ik bewaar de icing normaal altijd in de zakken. Die maak ik op kleur en dan dek ik de spuitmond af als ik de volgende dag pas weer verder wil. Hoe doen jullie dat?
In de 'zoek' gewoon niet een volledig genoeg antwoord daarom gooi ik het toch even in de groep.

Help me :-))

2

Re: Jullie ervaringen: koekjes icing waarin bewaren

Na een tip van dit forum heb ik mijn koekjes bewaard in een grote luchtdichte bak met rijst onderin. De koekjes die ik over had zijn nu zo'n vier weken oud en smaken nog prima  :Y . Misschien heb je een emmertje? (Fondant/marsepein verpakking?)

3

Re: Jullie ervaringen: koekjes icing waarin bewaren

Ik heb een collectie oude ijzeren koekendozen, maar ik denk dat het met Tuperware dozen ook wel moet lukken. Zolang de "doos" maar luchtdicht gemaakt kan worden.

Ik leg onderaan rijst en dan een papiertje keukenrol, dan een laag koekjes, weer keukenrol, dan weer een laag koekjes. Dat papiertje keukenrol slorpt het vet extra op, waardoor de koekjes niet wak worden

Vorige kerst hebben we een maand na het bakken van de koekjes de laatste opgepeuzeld

Baking makes me smile to see you smile
Blog: Whippy's fun baking