1

Onderwerp: Koekjesdeeg

Ik hoop dat ik met deze vraag in het goede gedeelte zit...

Ik heb deeg gemaakt maar was niet helemaal aan het opletten.. In het deeg zit nu: 1 eidooier, 2 el koud water, 100 gram boter, 175 gram bloem en 225 gram suiker.. Ja, je ziet het natuurlijk al. Veel te veel suiker!! Tijdens het kneden vond ik het allemaal al wat zanderig maar ja...

Heeft iemand een oplossing voor dit deeg? Kan ik er meer bloem en boter aan toevoegen zodat het een "normaal" deeg wordt? Kan dit?

2

Re: Koekjesdeeg

Je kunt even kijken bij de koekjesrecepten hier op de site (http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/bakken/koekjes) en de overige ingrediënten toevoegen.  Met wat je hebt, kun je sowieso het recept van Peggy Porschen als de Suikerkoekjes maken (alleen dat koude water komt nergens in voor, dus dat zal het wat plakkeriger houden).

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Koekjesdeeg

ik gebruik ook het recept van peggy porschen
200 gr boter, 200 gr suiker, 1 ei, 400 gr bloem, 2 tl vanille extract
met google kun je die wel vinden

deze worden heerlijk en lopen niet uit

succes

4

Re: Koekjesdeeg

Ik heb het inderdaad aangevuld, en het is gelukt ;) Weet ik dat ook weer voor de volgende keer :)