1

Onderwerp: Doornroosje en bloemetjes

Twee taarten die ik de afgelopen weken gemaakt heb...

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4KGCR48H-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RMB3ZC7O-D.jpg

Ik vind het soms lastig om het resterende bloemsuiker van de taarten af te krijgen... Zie je ook duidelijk op de Doornroosje taart...

Ik heb het nog wat moeilijk met het plannen van het werk. Doornroosje raakte maar net op tijd klaar, ik had nog veel meer kunnen doen (diertjes) maar wegens tijdsgebrek enkel Doornroosje zelf.

2

Re: Doornroosje en bloemetjes

Ik rol nooit uit op poedersuiker (of bloemsuiker zoals jullie dat noemen ;) ) maar op aardappelzetmeel. Dat is veel fijner van structuur en geeft geen vlekken.
Maar ze zijn leuk hoor   :thumb:

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

3

Re: Doornroosje en bloemetjes

Ik gebruik nooit zoiets..de mat vd ikea en soms wat crisco en je ziet niks en er plakt niks.

Je onderste is mooi strak!

4

Re: Doornroosje en bloemetjes

In het begin werkte ik steeds met Crisco, maar ik vind het zo'n plakboel... Alles is vettig, blinkt, ...

Ik rol nu uit op de mat van Wilton en gebruik die om de fondant over de taart te leggen. Maar ik poeder mijn rolstok wel een beetje in met bloemsuiker/poedersuiker. En dat geeft dan de vlekken.

Kleine lapjes voor versieringen rol ik wel uit over bloemsuiker.

Lief, bedankt voor het compliment!

5

Re: Doornroosje en bloemetjes

Vind de taarten erg leuk geworden en ik vind doorn roosje schattig :)

Re: Doornroosje en bloemetjes

Ik rol altijd uit op poedersuiker, maar heb nooit problemen met vlekken. Vooral voor zorgen dat de poedersuiker niet op je rolstok terecht komt dan komt het ook niet bovenop je fondant.