1

Onderwerp: kan voor eiwitschuim ook basterd of poedersuiker?

Ik wil een taart bakken, waar als laatste nog zo'n laag schuim van eiwit en suiker word meegebakken

Maar ik wil dit eiwitschuim maken met basterdsuiker of met poedersuiker ipv kristalsuiker.

Kan ik dit met 1 van die 2 suikersoorten als alternatief voor de kristalsuiker?

2

Re: kan voor eiwitschuim ook basterd of poedersuiker?

Poedersuiker wel. Basterdsuiker weet ik niet.
Ik maak altijd kookschuim met een deel poedersuiker en dat gaat prima.

3

Re: kan voor eiwitschuim ook basterd of poedersuiker?

Basterdsuiker niet hoor. Weet je nog die aflevering van Heel Holland Bakt? Een van de kandidates maakte het schuim ook met basterdsuiker en haar schuim bleef maar druipen. Volgens de jury kwam dat omdat basterdsuiker vocht blijft aantrekken.

Tieneke

4

Re: kan voor eiwitschuim ook basterd of poedersuiker?

Ok bedankt, dan zal ik poedersuiker gebruiken, dat is immers exact hetzelfde dan kristalsuiker (alleen gemalen)

En basterdsuiker zit iets van siroop ofzo tussen. Dus dat is niet 100% pure kristal suiker.

5

Re: kan voor eiwitschuim ook basterd of poedersuiker?

Ik bak regelmatig met poedersuiker, gaat heel goed.