Onderwerp: Biscuit beslag mislukt!??
Afgelopen maandag nog een biscuit gebakken zonder problemen (op dezelfde wijze en met dezelfde ingredienten gemaakt).
Nu inmiddels al vier pogingen verder en het beslag wil maar niet luchtig worden.
Al van alles geprobeerd:
- eieren in een warm badje
- eerst eieren los kloppen en dan mix erin
- nieuwe eieren
- nieuwe mix
- langer kloppen
- kom extra ontvetten
Ik bak al 8 jaar op dezelfde manier en heb dit nog nooit meegemaakt!
Normaal weeg ik de mix af, doe de eieren (kamertemperatuur) direct in de kom en mix vervolgens gedurende minimaal 10 minuten op de hoogste stand (Aldi mixer). Het beslag wordt dan al snel dikker en witter. Maar nu dus niet, het blijft gelig en houdt een structuur wat meer weg heeft van pannekoekbeslag.
Eieren zijn houdbaar tot halverwege september, mix nog een heel stuk langer, kom is goed ontvet, mixer ook.
Ik heb ook al contact gehad met de winkel waar ik mijn producten koop, maar zij heeft dit ook nog niet eerder meegemaakt en gaf eigenlijk dezelfde opties als die ik al heb geprobeerd..
Wie herkent dit en weet wat de oplossing is???