1

Onderwerp: recept vertalen

Zou iemand dit recept kunnen vertalen naar Nederlandse hoeveelheden en bereiding?

Ik wil heel graag het morgen maken

Hands-On Time: 20 minutes
Ready In: 40 minutes
Yield: 12 muffins

Ingredients 
2 cups all-purpose flour
1 cup sugar
2 teaspoons baking powder 
1/2 teaspoon salt
1 cup fresh or frozen blueberries 
2 extra large eggs, lightly beaten
1/2 cup milk
1 stick (1/2 cup) melted butter, slightly cooled
2 teaspoons pure vanilla extract

Topping:
3 tablespoons cold butter, cut in small cubes
1/2 cup all-purpose flour
3 1/2 tablespoons sugar

Directions

Preheat oven to 400 degrees.Mix flour, sugar, baking powder and salt in a large bowl. Add milk, eggs, butter and vanilla and whisk just until combined. Gently fold in blueberries. Spoon batter into greased muffin tin, filling each cup about two-thirds full.Meanwhile, make the topping. Mix ingredients for topping together in a small bowl. Using your fingers, or a pastry cutter, mash the butter into the flour until large crumbles form. Sprinkle the topping evenly over the muffins. Bake for 15-20 minutes or until a toothpick inserted near the center of a muffin comes out clean. Serve warm, or at room temperature.

Re: recept vertalen

Ja hoor, dat wil ik wel :)



Voorbereiding: 20 minuten
Klaar in: 40 minuten
Hoeveelheid: 12 muffins

Ingrediënten:
250 gram patentbloem
200 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
ongeveer 170 gram bosbessen
2 XL eieren, even geklopt
120ml melk
ongeveer 110 gram gesmolten (room)boter, wat afgekoeld.
2 theelepels pure vanille extract.

Topping:
3 eetlepels koude boter in kleine stukjes gesneden
62.5 gram patentbloem
3,5 eetlepel suiker


Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote mengkom. Voeg melk, eieren, boter en vanille toe en mix tot het gemengd is. Vouw de bosbessen er voorzichtig in. Lepel het beslag in een ingevette muffinblik, elk bakje tot ongeveer 2/3 vullen. Ondertussen maak je de ingredienten voor de topping. Mix alle ingredienten samen in een kom. Gebruik je vingers of een *pastry cutter* om de boter in de bloem te mengen tot er klontjes vormen. verdeel de topping over het beslag van de muffins. Bak de muffins in 15-20 minuten gaar, of tot een sateprikker er schoon uit komt. Serveer warm of bij kamertemperatuur.

Nathasja Flapper - FlappergastedCakes Facebook website

3 Laatst bewerkt door taartjejansen (06-08-2014 09:35)

Re: recept vertalen

En als je nog eens wat wil vertalen: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/03/ame … -cups.html. Handige tabel!

Van farhenheit naar graden is grofweg door 2 (voor alles boven de 0 graden celcius)

Groetjes Petra

4

Re: recept vertalen

Super bedankt heb ze vandaag gemaakt, maar ze waren nogal plat aan de bovenkant.  Iemand enig idee hoe dat kan, dat het niet mooie hoge bolletjes worden. http://i59.tinypic.com/16bwlr7.jpg

Ook zakte de blauwe bessen allemaal naar de onderkant :-(

Re: recept vertalen

Tja dat kan van alles aan redenen hebben.
Heb je genoeg bakpoeder gebruikt? of juist teveel? Was de temperatuur goed? (elke oven is weer anders, en tussen elektrisch en hete lucht zit zelfs 20 graden verschil, als een recept om 200 graden hete lucht vraagt, is dat 220 elektrisch.)  Is het gebeurt tijdens het bakken of nadat je ze uit de oven haalde? als het erna is gebeurt, waren ze misschien nog niet helemaal gaar. De xl eieren, heb je ook echt xl gebruikt of gewoon L?
Heb je verse bessen gebruikt of diepvries? (geen idee of het verschil maakt, maar misschien weet iemand anders dat), dat ze naar de bodem zakken, kan komen doordat ze zwaarder zijn dan het beslag. Of doordat ze wel of niet bevroren waren.

Nathasja Flapper - FlappergastedCakes Facebook website