1

Onderwerp: Marsepein rand ingedeukt na de koelkast?

Hallo allemaal, ik heb even een vraagje aan jullie en hoop dat er iemand is die me kan helpen!
Ik heb vrijdag een stapeltaart gemaakt voor een verjaardag en deze heb ik zaterdag van Den bosch naar Spijkenisse gereden. Bij aankomt bleek het dat de onderste taartrand was ingedeukt en erg zacht geworden. Ook bij het bekleden scheurde de marsepein er gewoon van af. Waarschijnlijk komt dit door de hitte maar heb dit nooit eerder gehad. Heb zelfs eens taart in de koelkast en in de vriezer gezet voor het bekleden zodat het goed hard werd. Maar op de een of andere manier lukte deze taart me niet. Heeft er iemand ideeen of tips hoe ik dit in het vervolg kan aanpakken? En tips hoe ik die ingedeukte raden onderaan kan voorkomen in het vervolg? Dank je wel!

2

Re: Marsepein rand ingedeukt na de koelkast?

Ik denk dat het met het stapelen heeft te maken en niet met het bekleden.
Had je je dowels wel even lang?
En het weer werkt inderdaad niet echt mee... Ik heb voor as vrijdag een bruidstaart die van Vught naar Deventer moet. Hebben gelukkig wel airco en ik stapel op locatie. Rijd wat relaxter  ;)