1

Onderwerp: help chocalade ganache

het is de eerste keer dat ik ganache maken.
nu heb ik slagroom warm gemaakt, chocolade er doorheen laten smelten.
Maar nu bij het opkloppen wordt het niet roomig, het blijft dun.

ik wil het gebruiken om mijn taart mee af te smeren dus ik kan het niet dun laten toch?

hopelijk kan iemand mij snel helpen.

alvast bedankt voor de reacties.

2

Re: help chocalade ganache

het enige wat ik weet , wat ik hier gelezen heb, is dat je het om af te smeren niet moet opkloppen.

goed af laten koelen maar wel dat het nog smeerbaar is.

succes :)

Re: help chocalade ganache

Je moet ganache niet opkloppen als je wilt afsmeren? Vaak wordt het over de taart gegoten, maar als jij het smeerbaar wilt, moet je het laten afkoelen tot het een beetje dikker en smeerbaar is.

4

Re: help chocalade ganache

Gewoon rustig een uurtje of wat in de koelkast en dan nogeens proberen.

5

Re: help chocalade ganache

Ahhhhh, geduld is het toverwoord.
Laat ik dat vandaag nou net niet hebben  :)
We proberen het gewoon nog een keertje. Bedankt voor jullie tips.

6

Re: help chocalade ganache

Zoals je au bain marie iets kunt verwarmen kun je op dezelfde manier ook snel iets terugkoelen.
Gewoon koud water uit de kraan of koelkast i.p.v. Warm water onder de pan. Ik gebruik dat ook als ik bijv snel mbc terug wil koelen voordat de boter erbij gaat.
Au bain marie is trouwens ook heel geschikt om je ganache op de juiste "smeerbare" temperatuur te houden tijdens het afsmeren.

Suc6, John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.