1

Onderwerp: Taart van 35 doorsnee

Goede middag dame's,

Wie kan mij vertellen hoe je een taart van 35 doorsnee snijd.
Mijn taart zaag is niet breed genoeg en met een ( brood ) mes
ga ik helemaal schuin. 1taart is niet meer te redde, die heb ik in elkaar
gepuzzeld  :)
De andere hoop ik op jullie tip.

Dank je wel en een fijn weekend

Gr mirella

2

Re: Taart van 35 doorsnee

ik doe het toch echt altijd met een broodmes.

Bij zo een grote snij ik eerst een dun lijntje rondom..zodat ik een lijn heb om te volgen... dan elke keer van buiten naar binnen snijden rondom.

Ehm.. dit klinkt volgens mij niet duidelijk, maar goed..zo doe ik het :)

succes

gr Pien

3

Re: Taart van 35 doorsnee

Mij lukt het ook niet om recht te snijden  :nooo . Ik heb geen 35 cm bakvorm en de 30 cm haalt de taartzaag nèt. Voordat ik een taartzaag had gebruikte ik altijd zo'n draad die je op dezelfde hoogte kunt afstellen. Misschien heb je ergens een nylon draad die je om een stokje knoopt?  Ik zou dan bv 2 dowels pakken en die een beetje inkerven, waar de draad dan in valt, zeg maar.

4

Re: Taart van 35 doorsnee

Ik heb een extra brede taartzaag. Maar ik moet zeggen dat ik maar 1 keer een 35 cm gemaakt heb en hem toen nog niet had whahaha!!

Ik heb toen het biscuit in het blik gedaan met onderin het blik (opgestapelde) taartdrums en dan zo steeds de rand die boven het blik uitkwam afgesneden. Als je dan het blik als 'rand' gebruikt ga je niet scheef.
Steeds drums (of iets anders wat recht en rond is) en op die manier de lagen maken.
Kun je hier iets mee?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

5

Re: Taart van 35 doorsnee

Of je snijdt 'm door en snijdt de halve taart met de taartzaag.
Als je 'm daarna met de snijlijn steeds anders weer 'opbouwt' merk je er uiteindelijk heel weinig van denk ik...
beter in ieder geval dan mislukt zaagwerk :+

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: Taart van 35 doorsnee

Dank voor alle tips.
Ik ga die van jou maar uit proberen Tom Poes.
Die lijk me het makkelijkst.

Gr

7

Re: Taart van 35 doorsnee

Move to ~> Taartdecoratie algemeen

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

8

Re: Taart van 35 doorsnee

ik weet niet of je er nog iets aan hebt, maar wat je ook kunt doen is:

taart uit de bakpan, een cakedrum oid in de bakpan doen zodat je taart 'uitsteekt'
dan de plak die boven de bakpan uitsteekt afsnijden door de bakpan te volgen.
Voor de volgende laag herhaal je het proces nog een keer, alleen voeg je nog een cakedrum toe zodat de taart weer hoger komt te liggen...

hoop dat je het snapt...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!