1

Onderwerp: juiste volgorde taart maken

ik moet binnen kort een taart maken, maar het kapsel moet ik eerder maken ivm tijd.

ik dacht
kapsel maken (lossen lagen ivm verschillende kleuren) en invriezen.
als ik het nodig heb uit de vriezer halen, vullen, stapelen, en bekleden.
eventueel de volgende ochtend (dag van het feest) alle decoraties er op doen.
dan hebben de taart lagen tijd om te ontdooien tijdens het vullen en bekleden.

of kan ik geen bevroren kapsels bekleden ivm vocht?

Gr
Wendy

Re: juiste volgorde taart maken

Weet ik niet zeker, maar zou ik idd niet doen ivm vocht. Kun je ze niet een paar uur eerder uit de vriezer halen en rustig laten ontdooien. Kan al het vocht gewoon weg.

3

Re: juiste volgorde taart maken

Ik zou het ook niet doen. Dan zou ik eerder de biscuitlagen bakken, dan vullen en bekleden, dan in zijn geheel invriezen. Dag van tevoren taart ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Dan de decoraties erop.

4

Re: juiste volgorde taart maken

als je de biscuitlagen apart invriest, zijn ze heel snel ontdooit.

IK zou de biscuit bakken en op de dag dat je gaat vullen de lagen uit de vriezer halen. los van elkaar leggen en met een klein uurtje kan je al beginnen met vullen, aansmeren enz. enz.

Succes!!

5

Re: juiste volgorde taart maken

Mijn ervaring is ook dat je dunnen lagen biscuit vrij snel kunt laten ontdooien. Na een uurtje op het aanrecht zijn ze zeker helemaal ontdooit. Misschien zelfs al eerder.

6

Re: juiste volgorde taart maken

Een gewoon biscuit is in een uurtje ui de vriezer gewoon te snijden en te vullen.

Kom je gezellig op m'n facebook gluren? www.facebook.com/mondvoltaart