1

Onderwerp: Vraagje over probleem met kleuren van chocolade!

Hallo,

Gister ben ik Callebaut chocolade druppels gaan smelten (au-bain marie) en heb ik er kleurstoffen van wilton candy colour doorheen gedaan. Dit omdat ik had begrepen dat de 'gewone' kleurstoffen van wilton eigenlijk voor marsepein, rolfondant enz is.

Nou ik dus mijn chocolade smelten en kleurstof toevoegen, alleen wat mij opviel was dat ik bijna het halve potje er in moest doen omdat het enigzins mooi oranje te krijgen.. Iemand hier ervaring mee? Of is het slimmer om voortaan kleurstoffen voor chocolade van AmeriColor te gaan gebruiken hiervoor? En dan bedoel ik de Americolor oil candy colour.

Oh en nog een vraagje... mijn gekleurde vloeibare chocolade wilde ik mijn cakepops in dopen om ze te voorzien van een gekleurd laagje, echter was het zo dat er luchtbellen in zaten waardoor het ook niet helemaal mooi opgedroogd is.. Iemand enig idee hoe ik aan deze luchtbellen in de chocolade kom, en vooral hoe krijg ik ze weg? :)

Alvast bedankt!!