1

Onderwerp: Biscuit van bloem

Hallo,

Ik ben een tijdje niet aan het bakken geweest.
Maar ik wil het nu weer op gaan pakken, omdat ik er nu weer de ruimte voor heb.

Maar ik maakte altijd biscuit van de mix en heb nu voor het eerst geprobeerd biscuit te maken van bloem eieren en suiker.
Deze ruikt lekker, voelt ook lekker zacht, maar is niet echt hoog geworden en in het midden iets ingezakt.
Wat kan ik de volgende keer doen om dit te voorkomen.
Ik heb trouwens op 1 temp gebakken, dus niet verhoogt.

Grts Sandra

I may not be perfect, but i'm always me

2

Re: Biscuit van bloem

De bloem moet wel echt gespateld worden, zodat je beslag luchtig blijft en niet inzakt. Oplopend bakken kan iets helpen, ook bij de mix.

Bij mij blijven de from scratch-taarten wel altijd wat lager dan met de mix.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: Biscuit van bloem

ik lees even mee :) krijg ze ook niet hoog

4

Re: Biscuit van bloem

hoelang heb je de taart in de oven gedaan?

5

Re: Biscuit van bloem

Pooh schreef:

De bloem moet wel echt gespateld worden, zodat je beslag luchtig blijft en niet inzakt. Oplopend bakken kan iets helpen, ook bij de mix.

Bij mij blijven de from scratch-taarten wel altijd wat lager dan met de mix.


Moet je met een houten of een metalen spatel/lepel spatelen?
( hierover verschillen de meningen nog wel eens  :) )

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

6 Laatst bewerkt door sugar100 (11-06-2014 12:22)

Re: Biscuit van bloem

Oeps deze ging dubbel!

Haast is enkel goed als je vliegen vangt.

7

Re: Biscuit van bloem

sugar100 schreef:
Pooh schreef:

De bloem moet wel echt gespateld worden, zodat je beslag luchtig blijft en niet inzakt. Oplopend bakken kan iets helpen, ook bij de mix.

Bij mij blijven de from scratch-taarten wel altijd wat lager dan met de mix.


Moet je met een houten of een metalen spatel/lepel spatelen?
( hierover verschillen de meningen nog wel eens  :) )

Ik zou het niet weten. Ook niet wat het verschil is. Ik gebruik plastic. :p

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

8

Re: Biscuit van bloem

Dank jullie wel. Ik weet niet meer precies hoe lang ik hem gebakken heb, maar heb met een plastic spatel de bloem er doorheen gespateld. Maar ik vond de biscuit zelf niet lekker zacht en luchtig. Weet dus niet of ik het nog eens ga proberen.....

I may not be perfect, but i'm always me