1

Onderwerp: waarom is mijn mascarpone geschift?

Ik wilde vanmiddag mascarpone met witte chocolade maken.

Ik heb de mascarpone glad geroerd. Met een spatel, dus niet met de keukenmachine ofzo
Witte chocolade gesmolten, af laten koelen tot kamer temp en aan de mascarpone toegevoegd
Vervolgens gemengd met een spatel, dus weer geen keukenmachine o.i.d. gebruikt
Is helemaal geschift. Waar zou dat nu aan gelegen kunnen hebben?

Nu wil ik hem iets anders maken. 100 ml slagroom stijfkloppen met wat suiker. 200 gr. mascarpone los roeren met wat suiker en dan samen voegen met geraspte chocolade in plaats van gesmolten. Maar ben bang dat mijn mascarpone weer om vage redenen gaan schiften, dus ben erg benieuwd wat ik de eerste keer verkeerd gedaan kan hebben.

2

Re: waarom is mijn mascarpone geschift?

Geen idee, misschien de temperaturen toch nog te verschillend :/

ik heb het ook net gekocht om aangevette slagroom te maken hoop dat het wel goed gaat :think:

Re: waarom is mijn mascarpone geschift?

Ik heb ook problemen met mascarpone, de ene keer lukt het perfect en de andere keer ging het gewoon niet, na meerdere pogingen!

Ik denk dat het gewoon heel gevoelig is aan temperatuur.

4 Laatst bewerkt door Bakelover (08-06-2014 21:34)

Re: waarom is mijn mascarpone geschift?

Ligt of aan het temperatuursverschil en  mascarpone moet eigenlijk behandeld moet worden als verse room/ slagroom en het kan dus ook gaan schiften....ten minste dat is wat ik lees na wat gegoogled te hebben...