1

Onderwerp: Geschifte mascarpone!

Laatst moest ik cupcakes maken met een topping van chocolade mascarpone. Ik had het al eerder gemaakt dus dat leek me geen probleem. Nu heb ik 3 pogingen ondernomen en steeds was mijn mascarpone geschift.

Het recept is eenvoudig, gewoon mascarpone, een beetje kristalsuiker en cacao.

Iemand enig idee hoe dit telkens kan schiften? Vorige keren lukte het mij perfect maar toen was het wel niet zo een warm weer.

2

Re: Geschifte mascarpone!

je kan eens proberen om je kom met je geschift mengsel in een bak heet water te zetten en dan nog even goed doormixen.... wellicht kan je dan je creme redden?

3

Re: Geschifte mascarpone!

Mix je met een handmixer? Wellicht op een te hoge snelheid dan.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

Re: Geschifte mascarpone!

Ik doe het normaal gewoon met de keukenrobot.

Heet water? Ok dat kan ik altijd proberen, bedankt!

5

Re: Geschifte mascarpone!

Ik denk dat het schift omdat de temperaturen van de verschillende ingrediënten te verschillend zijn.
Laat volgende keer je mascarpone eens een uurtje uit de koelkast staan, zodat hij even warm is als de beslagkom, de suiker en de cacao. Wellicht helpt dit al veel.

Re: Geschifte mascarpone!

Mijn vermoeden is ook dat er daar een probleem is. Het was die dag ook geweldig warm!