1

Onderwerp: Bakken met agavesiroop ivm allergie

Ik heb een opdracht gekregen voor een taart. Het dochtertje heeft last van allergieën: toegevoegde suikers, chocola en koemelkeiwit. Nu heb ik een recept gevonden waarvan ik de suiker kan vervangen door palmsuiker OF agavesiroop.

Mijn vraag: heeft iemand ervaring met bakken met agavesiroop en kan ik 1 op 1 vervangen?

taartenvannicole.jimdo.com
Chocolate doesn't ask silly questions, Chocolate understands

2

Re: Bakken met agavesiroop ivm allergie

Palmsuiker is net zo zoet als gewone suiker dus kun je 1 op 1 vervangen. palmsuiker smaakt wel iets anders dan gewone suiker maar ik vind dat juist wel lekker.

Dat geldt niet voor agavesiroop. Agavesiroop is 25% zoeter dan suiker. Dus gebruik je minder. Voor 100 gram kristalsuiker gebruik je 75 ml agavesiroop. Hou er wel rekening mee dat agavesiroop een vloeibare suiker is dus je gebak ook een andere structuur geeft.

3

Re: Bakken met agavesiroop ivm allergie

Ik vervang door palmsuiker, dat is de makkelijkste manier en smaakt heerlijk. Het is wat donkerder, dus de kleur zal verschillen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com