1 Laatst bewerkt door Lizetje (25-05-2014 19:39)

Onderwerp: Plooien wegwerken

Ik heb heel veel moeite om plooien langs de taart weg te werken. Ze zeggen dat je de fondant steeds moet oppakken en glad moet strijken. Maar de fondant zit toch al langs de taart vast geplakt? Ik heb ook heel vaak kleine scheurtjes van het steeds oppakken vd fondant. Zodat je de boter crème ziet zitten.

2

Re: Plooien wegwerken

Als je de lap op de taart legt, moet je eerst bovenkant gladstrijken en vervolgens de bovenste cm van de zijkant. Dan ga je stukje voor stukje de rest gladstrijken. Niet in 1x van boven naar beneden, maar steeds rondom en dan steeds verder naar beneden werken.
Je fondant niet te dun uitrollen en vooral groot genoeg. Dat werkt een stuk makkelijker dan wanneer je maar net genoeg hebt.

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

Re: Plooien wegwerken

Als je het maar niet zo doet als ik Rudolf van Veen zag doen met een taart: die knipte de plooi er af  :s