fenny schreef:M&M taart vind ik ook geweldig.. mooie geboetseerd
. Frambozen meringue botercreme klinkt erg lekker, mag ik weten hoe je de vulling hebt gemaakt? Alvast dank
Voor 1,5 kg boterroom (genoeg voor een swirl op 50 cupcakes)
250 gr eiwitten (37.5 gr eiwitpoeder en 225 ml water)
500 gr fijne suiker
750 gr roomboter, in kleine blokjes gesneden
Zout
Verhit een pot water tot het water bubbelt.
Doe de eiwitten, het zout en de suiker samen in een roestvrije stalen kom en klop ze los met een handklopper.
Zet de kom au bain-marie in het bubbelende water.
Laat de kom op het vuur staan en klop goed door tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is.
Giet dit mengsel in de kom van de keukenrobot (type Kenwood of Kitchenaid).
Zet de garde op medium snelheid en laat hem kloppen tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant.
Gebruik dan de platte klopper en voeg de boter er stukje voor stukje bij.
De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.
Laat goed kloppen tot de boter volledig opgenomen is. Het er even vreemd uitzien, een beetje waterig of zelfs zoals geschifte karnemelk, maar laat de robot gewoon doorkloppen en het komt allemaal goed.
Drijf de snelheid op en laat doorkloppen tot het een glad geheel vormt.
Voeg nu een smaakje (vanille, framboos, nutella, citroen, chocolade ..) en eventueel een kleurtje toe.
TIP
Je kunt de boterroom 1 week in de koelkast bewaren of 6 maanden in de diepvries. Voor je hem gebruikt moet je hem wel eventjes weer op kamertemperatuur laten komen en eventueel opkloppen)
En ik heb er gewoon Patidess Framboos door gedaan.