1

Onderwerp: Is er een tabel voor hoeveelheid afsmeren bc/ganache?

Ik heb wel tabellen gevonden maar de hoeveelheid bij afsmeren staat er niet tussen?
Ik heb een opdracht voor een bruidstaart staan voor 100 à 120 personen
Het wordt een 5 laags vierkant 35, 30, 25, 20, 15
Hoeveel zou ik nodig hebben om af te smeren met BC of Ganache?

groetjes Hanneke

Re: Is er een tabel voor hoeveelheid afsmeren bc/ganache?

Hoi,

Ik gebruik altijd deze berekening:


Bij de verhouding slagroom/chocolade bij pure chocolade uitgaan van 1:1, = 200 ml slagroom en 200 g pure chocolade
Bij melkchocolade 1:1,5
Bij witte chocolade 1:2

Voor een taart van 20 cm is 750 gram chocolade callets meer dan genoeg ( ik gebruik graag iets meer).
Bij een taart van 20 cm gebruik ik altijd een half pakje roomboter, 100 gram botercreme. Dat is genoeg voor randjes in de taart en het afsmeren van je taart.
Iemand nog meer tips? of bij andere maten van taarten?