1

Onderwerp: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

LET OP! HEEEEEL OUD TOPIC!!!


Ik heb een aantal Amerikaanse kook/bakboeken en binnenkort wil ik eens een lekker weekendje gaan experimenteren met al die recepten. Ik vroeg me alleen af bij sommige dingen wat ik eronder moet verstaan en of er ook Nederlandse alternatieven zijn voor sommige producten. Misschien dat Saskia me hier verder mee kan helpen?

all-purpose flour (wat voor bloem bedoelen ze hiermee)
club soda (no seltzer) is dit mineraalwater met koolzuur?
buttermilk (is dit karnemelk?)
unsweetened chocolate
Graham Crackers (Ned. alternatief?)
evaporated milk (gewoon melk koken en dan af laten koelen, of wat bedoelen ze hiermee?)
oats
peanut butter chips
toffee bars

Zo, tis een hele waslijst :) Ik hoop dat iemand me verder kan helpen, alvast bedankt!

2

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Neem eens een kijkje op www.foodlexicon.net/indnl.htm
Heel erg handig

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

3

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Roos88 schreef:

Ik heb een aantal Amerikaanse kook/bakboeken
welke? Als kookboekengek ben ik altijd op zoek naar leuke boeken...

all-purpose flour kun je gewone bloem voor gebruiken
club soda (no seltzer) is dit mineraalwater met koolzuur? ik dacht het wel...
buttermilk (is dit karnemelk?) ja
unsweetened chocolate pure chocolade
Graham Crackers (Ned. alternatief?) kennen wij niet, maar is prima te vervangen door bijv. gewone biskwietjes
evaporated milk  Dit is goed te vervangen door zo'n wit blikje van Friesche Vlag condensed milk. Is eigenlijk wat anders, maar dat maakt vaak niet uit. Die blikjes vind je vaak bij de afdeling Conimex, als je begrijpt wat ik bedoel...
oats : havermout
peanut butter chips: kennen wij ook niet, afhankelijk van het recept zou ik het vervangen door of alleen pindakaas of een combi van pindakaas en kleine stukjes chocola
toffee bars: zou wellicht te vervangen zijn door Mars?

Zo, tis een hele waslijst :) Ik hoop dat iemand me verder kan helpen, alvast bedankt!

Succes en laat nog eens weten hoe het wordt en smaakt...

Groeten, Eline

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Nou ik zie dat je al geholpen bent!
ik denk zelfs dat Eline het veeeeeel beter weet dan ik het valt toch tegen wat je in twee jaar op dat gebied leert.
in het begin(zeg maar de eerste 1 1/2 jaar) ben je bezig juist de dingen te vinden die wij gewend zijn dan als je weet dat je bijna terug gaat zie je ineens allerlei vreemde spullen in de supermarkt(die had je nog niet gezien omdat je zo liep te zoeken naar bekende dingen).
evaporated milk had ik als melkpoeder bedacht maar heb geen idee of dat hier te koop is.

He Eline weet jij of die blikjes cecondenseerde melk altijd een standaard inhoud hebben?
want mijn recept voor fudge heeft een can en als ik het probeer te maken blijft de fudge slap en kleverig je kunt er dus geen blokjes van snijden (het is wel heeeeel lekker).
of zou het misschien te kort verhit zijn geweest?

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

5

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Graham Crackers kan je hier bij de Jumbo ook halen :)

VoorJeTaart.nl Winkel, Workshops & Webshop in Spijkenisse!
Nu ook de PME Professional Diploma Course! http://www.voorjetaart.nl!

6

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Melkpoeder is hier ook te koop, zit in een geel doosje, staat vaak bij de houdbare slagroom en zo...vraag me niet naar de logica... ;). De blikjes gecondenseerde melk hebben in Nederland altijd dezelfde inhoud. En als je nog in Frankrijk komt dit jaar: ik zag daar vorig jaar een soort sta-tube van Nestle met lait concentre sucre. Ideaal voor als je niet meteen een heel blikje wilt opmaken. Ben ze helaas nog niet in Nederland tegengekomen.

Fudge eten met een lepeltje lijkt mij eigenlijk geen probleem :) maar misschien moet het inderdaad wat langer verhit worden....

Groeten, Eline

7

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

bedankt

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Club soda is 'gewone' rode spa, seltzer is spa marie henriette (de groene fles, met de kleine bubbels)
Buttermilk is eigenlijk wat overblijft na het maken van boter, dus niet helemaal karnemelk. Een andere goede Nederlandse vervanger dan karnemelk zou ik niet weten.
Als er alleen 'oats' staat in je recept zijn die hier bekende havervlokken te gebruiken. Als er 'pinned oat' staat, dat is gebroken haver. Dit is volgens mij in Nederland niet te koop (misschien bij een gesecialiseerde molenaar?)
Toffee bar is geen Mars, maar een soort koek (shortbread) met toffee, chocolade en nootjes.

Veel plezier met bakken/koken

Twee keer knippen, nog te kort.

9 Laatst bewerkt door lookatchantalletje (22-05-2014 16:45)

Re: Amerikaanse ingredienten - Nederlandse alternatieven (Saskia?)

Let op met de condensed milk, de friesche vlag is sweetened condensed milk (eagle brand in america).
Ik kan me wel voorstellen dat het lekker fudge maakt maar ook erg zoet.
Door friesche vlag te koken krijg je een soort caramel, omdat het zo vol suiker is.

Ik gebruik zelf als condensed milk gewoone koffie melk en het werkt prima.

Er zijn trouwens websites die americaanse producten verkoopen vanuit amsterdam.
En de jumbo heeft er ook veel van, zoals de peanut butter chips en crisco vet, maar het varieert per winkel. Ik heb hier geen graham koekjes bij mijn jumbo, jammer!