1

Onderwerp: Bruidstaart tips?

Hallo allemaal,

Aangezien hier vast veel ervaring taart bakkers  aanwezig zijn, de volgende vraag.
Voor de bruiloft willen we onze eigen taart maken alleen komen we niet helemaal uit de volgende punten, misschien dat iemand van jullie ons kan adviseren :)

- Kunnen alle taarten worden ingevroren? Zelf dacht ik van wel, muv slagroom vullingen (heb ik gelezen). Kan ik de taart met fondant invriezen en deze de avond ervoor eruit halen en op kamertemperatuur laten komen?

- Hebben jullie tips wat een luchtige frisse vulling is? We hebben nu een taartje gemaakt met laagje  citroen frosting en lemoncurd. Staat nog in de vriezer dus geen idee of dit lekker is :).
Verder kan ik absoluut GEEN slagroom kloppen, vaak geprobeerd maar lukt me echt niet dus graag vullingen zonder slagroom.

- We willen taart voor 50 personen, zijn de volgende afmetingen denken jullie voldoende?
1x 18 cm, 1x 23 cm, 2x 28 cm? Het worden allemaal losse taarten, we gaan niet stapelen.

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje helpen :).

Gr. Anita

2

Re: Bruidstaart tips?

Mijn tip is veel op dit forum lezen en veel oefenen. Ik meld je even want je staat in de verkeerde rubriek. Heel veel succes met je taart.  :)

3

Re: Bruidstaart tips?

Bedankt voor de reactie, ik zal het bericht verplaatsen naar de juiste rubriek :).

4

Re: Bruidstaart tips?

Hallo allemaal,

Aangezien hier vast veel ervaring taart bakkers  aanwezig zijn, de volgende vraag.
Voor de bruiloft willen we onze eigen taart maken alleen komen we niet helemaal uit de volgende punten, misschien dat iemand van jullie ons kan adviseren :)

- Kunnen alle taarten worden ingevroren? Zelf dacht ik van wel, muv slagroom vullingen (heb ik gelezen). Kan ik de taart met fondant invriezen en deze de avond ervoor eruit halen en op kamertemperatuur laten komen?

- Hebben jullie tips wat een luchtige frisse vulling is? We hebben nu een taartje gemaakt met laagje  citroen frosting en lemoncurd. Staat nog in de vriezer dus geen idee of dit lekker is :).
Verder kan ik absoluut GEEN slagroom kloppen, vaak geprobeerd maar lukt me echt niet dus graag vullingen zonder slagroom.

- We willen taart voor 50 personen, zijn de volgende afmetingen denken jullie voldoende?
1x 18 cm, 1x 23 cm, 2x 28 cm? Het worden allemaal losse taarten, we gaan niet stapelen.

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje helpen :).

Gr. Anita

5

Re: Bruidstaart tips?

Hoi Anita,

- Ja de taarten kunnen worden ingevroren, 24 uur van te voren uit de vriezer en in de koelkast daarna kunnen ze op kamertemperatuur komen

- Citroencrème (meringue botercrème met citroensap en smaakstof), limoencrème (zelfde verhaal als de citroencrème)

- Er staan bovenin deze site tabellen, als je daar even op klikt zie je per afmeting het aantal personen. Ligt ook een beetje aan de hoogte van je taarten

Succes! Hoop dat je er wat aan hebt en alvast een fijne dag!

6

Re: Bruidstaart tips?

Dat kun je niet zelf, dus ik ga je even verhuizen :)

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag