1

Onderwerp: Weer iemand het antwoord? Moederdag spoedje

Ik heb net bavarois gemaakt van functies.
Nu staat het 2 uur in de koelkast maar het blijf te dun. Ik denk dat ik de slagroom niet dik genoeg heb geklopt. Hoe krijg ik deze bavarois dikker? Kloppen met mixer? Klopfix?

Het is voor vandaag dus hoop op reacties

Carpe diem!

2

Re: Weer iemand het antwoord? Moederdag spoedje

Was je gelatine mengsel wel ver genoeg afgekoeld?

Je kan het mengsel er nog weer uithalen en verder opkloppen..

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/

3

Re: Weer iemand het antwoord? Moederdag spoedje

GebakvanJolanda schreef:

Was je gelatine mengsel wel ver genoeg afgekoeld?

Je kan het mengsel er nog weer uithalen en verder opkloppen..

Ik heb slagroom lobbig geklopt ( achteraf dus te doen).. Toen de funcake bavarois mix en lauw water er door. Gespateld. Het zit nu door elkaar heen dus kan er niks uithalen.

Carpe diem!

4

Re: Weer iemand het antwoord? Moederdag spoedje

Doen is dun

Carpe diem!

5

Re: Weer iemand het antwoord? Moederdag spoedje

Zoals ik het al eerder heb gemaakt (en ik begrijp uit jouw verhaal dat je het andersom hebt gemaakt)   water en poeder in een kommetje tot een papje maken. Hierna in een andere kom de slagroom kloppen.  Dit had gewoon stevig mogen zijn.
Wanneer dit gedaan is, klop je het bavarois mengsel er doorheen.  Dus niet water los en poeder los (of heb ik dit verkeerd begrepen)
Je kunt het nog proberen steviger te kloppen, maar ik weet niet of dit nog gaat lukken.
Nog andere vullingen anders in huis?

6

Re: Weer iemand het antwoord? Moederdag spoedje

Ow ik begreep dat je het naar eigen recept hebt gedaan.

Ik heb geen ervaring met kwarktaart uit een pakje. Zou het
persoonlijk in zijn geheel terug hebben gedaan en nog even
de mixer er door doen.

Is het inmiddels gelukt?

---> Creatief, informatief, maar vooral een lekkere weblog! <---
http://bijjolan.blogspot.nl/