1

Onderwerp: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

Ik heb boter crème met witte chocolade gemaakt om mijn taart te vullen. Nu vraag ik mij af, kan ik hier ook de taart mee afsmeren, zonder dat mijn fondant die daar overheen gaat vreemd gaat doen?
Normaal smeer ik mijn taart af met de gewone boter crème mix en dat gaat prima.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook-site Taartenfantasie https://www.facebook.com/TaartenvanDre?ref=hl

2

Re: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

Denk dat dat prima kan. Ik smeer zelf ook af met ganache en dat gaat prima.

3

Re: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

Vraagje, hoe maak je die crème?

4 Laatst bewerkt door Esther68 (11-05-2014 12:16)

Re: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

Als je normaal geen problemen hebt met het afsmeren van de mix, zal dat nu ook niet gebeuren als je alleen chocolade hebt toegevoegd. Het evt smelten komt door het water wat je bij de mix doet. Daarom smeer ik alleen af met de 1:1  ;)

Exit: lees nu dat geen mix + chocolade hebt gebruikt, maar een ander soort botercreme hebt gemaakt. Wil ook graag weten hoe je deze dan hebt gemaakt  :y

5

Re: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

Ik heb gewoon de boter crème mix gebruikt en aan de boter de gesmolten bijna afgekoelde smeltchocolade ( van een goede kwaliteit) toegevoegd en lekker dat hij smaakte.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook-site Taartenfantasie https://www.facebook.com/TaartenvanDre?ref=hl

6

Re: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

Dat klinkt inderdaad super lekker. Gaat je chocolade niet stollen in de taart als hij klaar is? Of blijft hij zacht doordat hij door de botercreme heen zit?

7

Re: Botercreme met witte chocolade onder je fondant?

chocolade door de botercreme blijft zacht in de taart. het blijft eigenlijk gewoon een creme.