1

Onderwerp: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Ik ga een stapeltaart maken Ik heb een vorm van 10 cm diepte. Gaat dit een te hoge taart zijn of zakt het nog wat in?

Mijn tweede vraag is. Ik ha het vullen met slagroom en aarbei en 1 laag met nutella chocoladepaste.(had begrepen datdit erg lekker is) kan ik hem dan met fondant al in de koeling doen of is het juist beter om het niet in de koelkast te leggen

2

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Slagroom moet in de koelkast..........

3

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Dank. Maar kan de fondant ook lang de koelkast in?

4

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Als je de taart in de koeling bewaard wat moet met slagroom adviseer ik je om de taart in een taartdoos te doen dan hou je het vocht weg en kan de fondant gewoon in de koeling. Ik weet niet of je dit doet maar smeer de taart niet af met de slagroom maar met botercreme want anders smelt de fondant weg door het vocht van de slagroom.

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

5

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

oh dat is een goede tip! Wilde het namelijk met slagroom afsmeren.

Heb jij een goed recept van botercreme?

bdankt voor de tip

6

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

om af te smeren kan je het best 1:1 botercreme gebruiken. 1 deel boter op 1 deel poedersuiker eventueel met wat vanille aroma of een ander smaakje

Groetjes van Veerle

7 Laatst bewerkt door Veerletas (02-05-2014 12:08)

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

sorry één keer was ook genoeg :)

Groetjes van Veerle

8

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Over de hoogte van je taart:
Een biscuit van 10 cm vullen (dan wordt hij ongeveer 15 cm) kan prima.
Een hoge vorm bekleden is echter wel lastiger dan een lage vorm dus het kan wel een uitdaging zijn. ;)

9

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Hij ligt in de oven. ben benieuwd.
Als ik het te hoog vind haal ik 1 laag weg hahahahha

10

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

ik heb hem eruit gehaald. De bovenkant is wat scheef en hierdoor gaat het stapelen niet mooi zijn. Ik ga dus toch maar de bovenkant recht afsnijden. Maar wel mooi hoog

11

Re: Nog 1 vraag voordat ik ga beginnen

Bovenkant wordt toch onderkant? Of draai je je biscuit niet om?