1

Onderwerp: Zoveelste ganache vraag

Beste bakgenootjes,

Ik heb al veel rondgekeken op t forum maar kom er niet uit!

Ik wil afsmeren met ganache, heb al video gezien van Michelle en zei gebruikt de 2delen hocolade en 1deel room methode (pure choco)

Bij wit doet zij de 1:3.maar zelf vind ik voor de puur vel te machtig? En ook staat er niets over melkchocolade?

Kan je voor puur ook 1:1 gebruiken vor afsmeren??

Hoop dat jullie mij kunnen helpen

2

Re: Zoveelste ganache vraag

ja, puur wordt vaak 1:1 gedaan, melk 1:2 en wit 1:3  :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Zoveelste ganache vraag

Dat deed ik ook altijd, wit 1:3. Vond het wel vaak te 'stevig'.

En toen zag ik op de MjamTaart!-site dit recept, ga ik dat eens proberen volgende keer:
http://mjamtaart.com/recepten/lekker-gevuld/ganache/

4

Re: Zoveelste ganache vraag

Dank jullie wel dames!

Nu nog een goede witte chocolade vinden om uit te proberen

5

Re: Zoveelste ganache vraag

Voor de witte chocola: callebaut  :y

Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat
www.facebook.com/cakebym

6

Re: Zoveelste ganache vraag

Ik gebruik gewoon witte chocolade van de Jumbo. Helemaal prima.
Pure ganache doe ik net als melk ganache 1:2.
Witte chocolade doe ik 1:3 maar die is wel aanzienlijk steviger.