Onderwerp: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Hoi hoi,

Ik heb al op het forum gezocht en helaas nog niet kunnen vinden.
Maar zou misschien iemand mij kunnen helpen voor een lekker recept voor zandtaartdeeg voor gebruik als bodem voor kleine taartjes.
Alvast hartelijk dank voor jullie hulp.

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

2

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Deze vraag mag je stellen in Bakken en vullen, ingezonden recepten is alleen voor ingezonden recepten.
Ik zal je verplaatsen.

Move to ~> Bakken en vullen

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Sorry Pooh  :O  :O
Heb niet goed de sticky gelezen,dank je wel voor het verplaatsen van mijn oproepje.

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

4

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Weet niet of je hetzelfde deeg bedoelt als zandkoekjes?

ZANDKOEKJES
Dit is het meest bekende en bij kinderen zéér populaire koekje. Iets zoeter en vetter dan de suikerkoekjes.
Benodigdheden:
300 gram tarwe patent bloem
100 gram (fijne) kristalsuiker
200 gram zachte boter
3 gram zout (=ongeveer een halve theelepel)
eventueel 1 tl smaakje (bijvoorbeeld: vanille, citroen of amandel)
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met een koele hand tot er een goed te verwerken bal deeg ontstaat.
Leg de bal een 1/2 uur in de koelkast om wat op te stijven.
Verwarm de oven voor op180°.
Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier en steek het gewenste vormpje uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er 2 cm ruimte tussen ieder koekje is. Bak de koekjes in 17 minuten gaar.

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

djehr schreef:

Weet niet of je hetzelfde deeg bedoelt als zandkoekjes?

ZANDKOEKJES
Dit is het meest bekende en bij kinderen zéér populaire koekje. Iets zoeter en vetter dan de suikerkoekjes.
Benodigdheden:
300 gram tarwe patent bloem
100 gram (fijne) kristalsuiker
200 gram zachte boter
3 gram zout (=ongeveer een halve theelepel)
eventueel 1 tl smaakje (bijvoorbeeld: vanille, citroen of amandel)
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met een koele hand tot er een goed te verwerken bal deeg ontstaat.
Leg de bal een 1/2 uur in de koelkast om wat op te stijven.
Verwarm de oven voor op180°.
Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier en steek het gewenste vormpje uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er 2 cm ruimte tussen ieder koekje is. Bak de koekjes in 17 minuten gaar.

Dank je wel Djer,voor het delen van het recept.
Ik zou het graag willen gebruiken voor de bodem voor kleine vruchtenvlaaitjes,en dan niet de zachte bodem maar de krokante bodem wil ik daarvoor gebruiken.
Heb je daar misschien tips of ideeen voor die je misschien wil delen??

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

6

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

ik heb het zelf nooit gedaan maar misschien heb je iets aan deze link?
http://www.foodiesmagazine.nl/recepten/ … eeg/14587/

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Djer,wederom heel dank je wel.

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

8 Laatst bewerkt door D_niEsZz (19-04-2014 19:01)

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

dan bedoel je zeker harde wener?

Voorbeeldje:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-PI3QSTKQ.jpg

Less is more :)

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

D_niEsZz schreef:

dan bedoel je zeker harde wener?

Voorbeeldje:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-PI3QSTKQ.jpg

Inderdaad deze bakjes bedoel ik,maar had bij Koopmans gekeken in de website en daar werd het zanddeeg genoemd.

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

10

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Volgens mij worden deze nu ook al voorverpakt verkocht in de supermarkt, tenminste ik heb ze hier bij de Jumbo zien liggen

Less is more :)

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

D_niEsZz schreef:

Volgens mij worden deze nu ook al voorverpakt verkocht in de supermarkt, tenminste ik heb ze hier bij de Jumbo zien liggen

Dat snap ik maar ik wil ze graag zelf maken,dus ik zoek een recept ervan.

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

12

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

specifiek voor harde wener. Dit recept is hetzelfde als het zandkoekjesdeeg wat ik eerder noemde alleen wordt er een ei aan toegevoegd:
http://www.24kitchen.nl/recepten/tarte-au-citron

13

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

harde wener is een vorm van zanddeeg :)

Harde wener is een 3:2:1 recept

3 delen bloem (100%)
2 delen boter (66,6%)
1 deel basterdsuiker (33,3%)
6,6% ei
1% citroenrasp
1% zout

bijvoorbeeld
300 gram bloem
200 gram boter
100 gram basterdsuiker
20 gram ei
3 gram citroenrasp
3 gram zout

Op 170 graden (boven/onderwarmte) zo'n 10-12 minuten bakken (kan per oven natuurlijk verschillen)

Hopelijk kan je hiermee uit de voeten :)

Less is more :)

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

Djer,heel dank je wel.
Ik ga het van de week uitproberen en je hoort dan later hoe het gelukt is.

Veel liefs Esther mv Nick en Sanne.

15

Re: Vraag voor recept zandtaartdeeg

ja ben erg benieuwd :)