1 Laatst bewerkt door dollelollypop (16-04-2014 19:17)

Onderwerp: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

Ik heb witte callebautdruppels gekleurd dus het zijn eigenlijk Caramel shortcake cupcakes met witte chocolade ip.v. bruine chocolade :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SQYKACQ7-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-6NGHNJGA-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SP3MBAIC-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-COQCBUAM-D.jpg

2

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

Jeetje , wat maak je toch steeds leuke en mooie dingen Super :thumb:

Hoe krijg je dat laagje chocolade zo mooi zonder dat het op je papiertje komt?

3

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

wat zien die er leuk uit zeg super mooi

https://www.facebook.com/pages/Jacakeli … 593?ref=hl
als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat !

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

Baklataart schreef:

Jeetje , wat maak je toch steeds leuke en mooie dingen Super :thumb:

Hoe krijg je dat laagje chocolade zo mooi zonder dat het op je papiertje komt?

Ik heb het laatste gedeelte van de cupcakes gewoon gevuld tot het randje en toen even het blad een paar keer op het aanrecht laten vallen dan loopt het vanzelf mooi uit over het cupcakeje :)

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

En natuurlijk weer heel erg bedankt voor jullie reactie :)

6

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

dank je wel :)

7

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

Nou, die zien er gaaf uit.
Dus dan heb ik ook een vraagje?
Hoe doe je dat de cake niet boven de rand uitkomt?
Bij mij komt er altijd een bolle deksel boven de rand uit.
Of snij je deze er ook af?
bedankt ggroetjes bakmat

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

bakmat schreef:

Nou, die zien er gaaf uit.
Dus dan heb ik ook een vraagje?
Hoe doe je dat de cake niet boven de rand uitkomt?
Bij mij komt er altijd een bolle deksel boven de rand uit.
Of snij je deze er ook af?
bedankt ggroetjes bakmat


Het is geen cupcakeje maar een caramel shortcake zie onderstaande foto :)
Als ik al een cupcakeje doe dan doe ik er meestal een snijplank opleggen als ze net uit de oven zijn.
Je kunt er natuurlijk ook iets minder deeg indoen dan komen ze er niet bovenuit :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-COQCBUAM-D.jpg

9

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

Bedankt, had er finaal overheen gekeken.
Voor mij mag je meer van dergelijke plaatsen.
groetjes bakmat

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

bakmat schreef:

Bedankt, had er finaal overheen gekeken.
Voor mij mag je meer van dergelijke plaatsen.
groetjes bakmat


Je had er niet overheen gekeken hoor  ;)  ik heb de foto die ik door midden gesneden had er pas bijgezet toen je je berichtje geplaatst had over het cakeje :)

11

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

Hoi hoi, wederom heb je weer wat moois en wat lekkers gemaakt ( denk ik ).
Ik heb het namelijk nog nooit gegeten caramel shortcake.
Heb je misschien het recept voor mij?

Groetjes Corey

12 Laatst bewerkt door dollelollypop (17-04-2014 07:54)

Re: Caramel shortcake cupcakejes in paasstyle.

corey72 schreef:

Hoi hoi, wederom heb je weer wat moois en wat lekkers gemaakt ( denk ik ).
Ik heb het namelijk nog nooit gegeten caramel shortcake.
Heb je misschien het recept voor mij?

Groetjes Corey


Hier het recept en ze zijn inderdaad lekker ( lijkt een beetje op een twixreep ) :)

Caramel Shortcake

Bodem : 55 gram suiker, 120 gram (room)boter en 180 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout.
Hier maak je een deeg van en verdeel je over de 12 cupcake papiertjes.
Gaatjes erin prikken en 20 minuten in een oven van 180 graden bakken.

Vulling: 120 gram boter, 120 gram suiker, 1 blikje gecondenseerde melk ( friese vlag te koop bij de supermarkten ) en 1 lepel suikerstroop.
Alles in een pannetje en al roerend aan de kook brengen. Dan 5 tot 10 minuten AL ROEREND laten koken.
Dit gaat in de cupcakepapiertjes bovenop het koek en dan laat je het afkoelen in de koelkast.

Topping: 400 gram chocolade naar keuze laten smelten en erover heen doen, weer af laten koelen in de koelkast. Na ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten zijn ze hard.