Onderwerp: Vragen over bruidstaart maken
Hallo medebaksters,
Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met het maken van taarten en cupcakes.
Ook al heb ik best al wel wat dingen gemaakt.
Maar nu komt het... mijn zusje gaat trouwen en ik mag de bruidstaart maken!
Super leuk natuurlijk maar omdat ik alles zo goed mogelijk wil doen toch maar even een berichtje.
Ik kan alle tips en opmerkingen goed gebruiken. Voor aankomend weekend of het weekend er na wil ik een oefentaart maken.
De kleuren worden Lila/wit.
Het worden 2 losse taarten.
Ik heb de hele week van de bruiloft vrij genomen zodat ik rustig kan werken en niet hoef te stressen. Ahum dat is de bedoeling dus.
Nu is de stellage waar de taarten op moeten creme, ik wil die wat gaan versieren in de kleuren van de taart.
Maar wat is nu handig om de taart op te zetten? Met zo'n taartkartonnetje wordt het denk ik wiebel de weibel. Nu heb ik al gelezen over drums of piepschuim.
Wat is jullie advies?
Er komen roosjes op de taart, die heb ik al geoefend en zijn goedgekeurd! Hoera!
Kan ik die gewoon los op de taart leggen? Of is lijm gebruiken beter?
Is wit wel te doen? Als de hele taart met wit wordt bekleed? Of is het juist meer risico omdat je alles er extra op ziet? Ik zat er nog aan te denken om misschien parelmoer te gebruiken? Daar hadden ze een spuitbus van in de webshop is dat wat? Of zijn er andere manieren voor?
De vulling wordt de champagne/cave vulling van de recepten van hier.
Zijn daar nog dingen van die ik echt moet weten voordat ik een taart ga maken?
Bedankt het lezen. En ik hoop dat jullie wat kunnen helpen.