1

Onderwerp: chocolade stukjes (dun) maken

Binnenkort maak ik voor het eerst een taart die aan de zijkant wordt bekleed met stukjes chocolade. Ik wil hiervoor wit gebruiken.
Ik wil het op de eenvoudige manier tempereren (2/3 verwarmen tot 40 graden, 1/3 choco toevoegen) en dan uitsmeren op bakpapier. Laten afkoelen en dan breken.

Wie heeft dit wel eens gedaan en kan me vertellen of het zo goed zal gaan? Of heeft nog een tip of link voor mij? Kan op internet niets vinden onder chocoladelaagjes, stukjes of plaatjes. Wat ik vreemd vind, want deze methode wordt toch wel vaker gebruikt?

2

Re: chocolade stukjes (dun) maken

Chocoladeschotsen of -schilfers misschien? Ik 'rasp' wel eens schilfers door een dunschiller langs een reep chocola te halen, werkt super!

3

Re: chocolade stukjes (dun) maken

ik heb het een keer precies zo als je schrijft gedaan voor een soort ijs schotsen.
met dit als resultaat.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-CJWT633K-D.jpg

4

Re: chocolade stukjes (dun) maken

Bedankt, het zijn de "schotsen" van de foto.
Was het knapperig genoeg/goed te breken op de beschrevan manier?

5

Re: chocolade stukjes (dun) maken

ja,ja precies gedaan zoals je het beschreef ging prima en je hoorde ook de bekende 'knak' =D

6

Re: chocolade stukjes (dun) maken

Rudolph doet dat vaak bij rudolphsbakery. Zijn veel filmpjes van op de site

i just LOVE it!