Onderwerp: Welke soort botercrème?
Ik maak nu ongeveer een jaar taarten. Beginner dus. Inmiddels ook zo nu een dan een betaalde taart!
Uren zit ik op het forum te lezen en te zoeken naar lekkere recepten en leuke ideetjes.
Ik maak het mezelf alleen soms erg moeilijk, ik wil zoveel mogelijk zelf maken, dus zo weinig mogelijk mixen.
Biscuit bijvoorbeeld, verschillende recepten uitgeprobeerd, eitje extra, maizena, langer mixen, anders spatelen, tot ik voor mij de perfecte biscuit had.
Nu zit ik met de botercrème, eerst heb ik een mix gebruikt. Maar ook dit wil ik graag zelf maken. Nu vind ik 1:1 niet lekker. Alsof je een hap boter neemt.
Vandeweek heb ik voor het eerst merinque botercreme. Veel lekkerder! Zacht en heel goed te smeren.
Maar man.. wat een werk! Oefening baart kunst waarschijnlijk?
Nu de vraag... welke soort botercrème gebruiken jullie?
Moet ik gewoon veel oefenen met de mbc? Of is een mix net zo goed?