1

Onderwerp: Vraagjes over FunCakes bavaroise aardbei

Binnenkort wil ik voor een taart de bavaroise aardbei van FunCakes gaan gebruiken.
Nu las ik in de webshop de werkwijze, en daar stond onder anderen dit:

"Meteen verwerken voor gebruik, daarna ca. 1 uur in de koelkast laten opstijven. "

Maar wat bedoelen ze hiermee? Moet ik na het mengen van de ingrediënten meteen de biscuit vullen en dan eerst het geheel laten opstijven voordat ik afsmeer? Of moet ik het eerst laten opstijven in de koelkast voordat ik ga vullen?

Overigens wil ik de bavaroise eerst maken voor een bruidspaar om te laten proeven.
Kan ik dit een dag van tevoren maken, of moet dit dan ook vlak voor die tijd?

2

Re: Vraagjes over FunCakes bavaroise aardbei

Je kunt je taart gelijk vullen :) 
Dat mixje spatel je door de geklopte slagroom dus het is niet vloeibaar ofzo.

3

Re: Vraagjes over FunCakes bavaroise aardbei

Eerst vullen en dan laten opstijven. Als je het eerst laat opstijven is het zo lastig in je taart te smeren. Het is net als met kwarktaart, die kan je na het opstijven ook niet meer verwerken.

Je kan het een dag van te voren maken. Het lekkerste is wel de dag zelf. Maar omdat dat met een bruidstaart meestal niet lukt, kunnen ze het beter proeven zoals het dan ook in de bruidstaart komt.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: Vraagjes over FunCakes bavaroise aardbei

Bedankt dames, daar heb ik wat aan. :)