1

Onderwerp: beginnersfout?

Hoi, ik ben vrij nieuw in de wereld van taarten... Heb net een taart gebakken, gevuld met banketbakkersroom en jam. Daarna afgesmeerd met royal icing. Hij staat nu in de koelkast maar merk dat de royal icing heel hard wordt, kan ik hier dan nog wel fondant overheen plakken???
gr
Ann

2

Re: beginnersfout?

RI moet ook heel hard worden en wordt als zodanig dan ook niet/amper gebruikt om taarten af te smeren. Dat kun je het beste doen met ganache of botercreme. De kans is nu groot dat het fondant zal scheuren door de harde bovenlaag. Nooit geprobeerd, maar mischien helpt het als je een dun laagje botercreme erover heen smeert.

Swiet Driems...waar zoete dromen uitkomen! https://www.facebook.com/swietdriems

3

Re: beginnersfout?

ik zou de taart eerlijk gezegd niet meer bekleden,
pas je met eten wel op voor je tanden?  ;)

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: beginnersfout?

:y beginnersfout dus :S 

ik denk niet dat het nog op een fraaie manier oplosbaar is... :(
met een mes eraf halen, maar dan is je hele buitenkant kapot getrokken denk ik, geen idee, je zou een stukje kunnen proberen.....
Zonde, maar... je doet het nooit weer ;-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: beginnersfout?

oh wacht, ik zie nu de datum van posten pas..... :grr:  de taart zal nu toch al wel op zijn ;-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl