1

Onderwerp: Even tips gevraagt voor bol vormig taart

Hoi Hoi
Ik ben hier net nieuw.
Heb even terug gezocht in de zoek geschiedenis hier maar kon echt mijn probleem terug vinden.
Dus start ik zelf maar een topic met me vraag.
Ik wil heel graag een bol vormig taartje gaan maken voor mijn zoontjes eerst verjaardag.
Nu dacht ik er heel makkelijk over ronde bak vorm Biscuitbeslag beslag er in en klaar.
Dan komt het moeilijk.
Ja dat viel ff zwaar tegen.
Gewoon tot 3x ging het zelfde fout.
Ik krijg hem wel gaar dat is het probleem niet.
Maar er zit een structuur verschil in.
Als je hem uit de bak vorm haalt.
Is de boven kant heel anders.
Zwaar niet luchtig weet niet hoe ik het anders moet beschrijven.
Maar de onder kant is lekker luchtig licht.
Wat doe ik fout.
Want snap er echt niets van.
Heb al met de temperatuur van de oven lopen spelen kijken of ik het daar mee op gelost krijg maar nee.
Het bleef het zelfde probleem.
Maar het enig verschil was wel dat bij de ene de opper vlakte wat groter was.
Heeft hier iemand misschien een tip voor me.

2

Re: Even tips gevraagt voor bol vormig taart

Ik denk dat je toch iets langer moet bakken. De biscuit is aan de onderkant net niet gaar. Tijdens het afkoelen wordt dit gedeelte dan ook niet zo sponzig/luchtig als de rest, maar meer....hoe zeg ik dit  :think: ..grover van structuur en ook ietsje harder. Tenminste...ik denk dat je dit bedoelt  ;)