Onderwerp: [HOW TO] tietentaart incl. foto's
Aangezien de eerst how to van de tietentaart geen foto's meer bevat, ben ik zo vrij geweest om vanmiddag foto's te maken van mijn 'tietenproces' om zo een nieuwe how to te maken.
Dus bij deze.
De blandaschalen van de IKEA zijn ideaal voor deze taart.
Op de foto's heb ik de 20 cm gebruikt.
De tieten kunnen op verschillende manieren tegen elkaar aan liggen. Persoonlijk vind ik het mooi om een rechte 'spleet' ertussen te hebben. Hiervoor heb ik van beide biscuits een klein randje afgesneden.
Tijdens het vullen kun je het beste de biscuits al tegen elkaar aan leggen.
De onderste laag heb ik gevuld met ganache en fudge.
De tweede laag bestaat uit kersenvlaaivulling met daaromheen een dijkje van ganache.
Na het vullen smeer je beide taarten af met botercrème of (in mijn geval) met ganache.
De spleet tussen beide taarten heb ik afgenomen met een theelepeltje zodat er een mooie egale 'gleuf' ontstaat zonder hobbeltjes.
Voor het creeëren van de huidskleur heb ik witte fondant gemengd met een beetje chocoladefondant en ivory kleurgel van Wilton.
Omdat ik niet precies wist hoeveel fondat ik nodig had, heb ik wat ruim geschat, met als gevolg dat beide ' dames' volledig bekleed waren. Nu wil ik altijd zoveel mogelijk een dubbele laag fondant voorkomen, dus heb ik met een tooltje eerst een lijn getrokken waar ik de beharand wil hebben.
Vervolgens heb ik met een stanleymesjehet overtollige fondant eraf gesneden.
Een tietentaart is natuurlijk pas compleet met een setje zichtbare tepels.
Deze heb ik gekleurd met een stuk overgebleven huidskleurfondant, welke ik nog wat donkerder heb gemaakt met bruine en roze fondant. Vervolgens heb ik ze gedust met pink blush en chili dustpowder.
Het mooiste is om de 'doppen' voor het bekleden erop te leggen en dan pas de huidskleur fondant eroverheen zodat je geen randje ziet. Echter, hier had ik niet bij stilgestaan, dus vandaar dat het er op de foto's niet helemaal realistisch uitziet.
Ik heb gekozen voor een zwarte beha met een structuur. Hiervoor heb ik de whimsy swirl mat gebruikt. Zoals op de foto te zien is, is de rand met de huidskleur duidelijk zichtbaar. Zo kon ik goed zien waar ik langs moest snijden.
Nu is de basis van de tietentaart klaar. Vervolgens kun je de taart gaan decoreren.
Voor een chique effect heb ik met royal icing de randjes van de swirls overgetrokken.
Een hele klus...
...maar een leuk resultaat
Met de pearl mold heb ik het randje tussen de beha en de huid weten te maskeren.
Omdat ik de taart niet te druk wilde hebben, heb ik om de onderrand van de beha een zwarte sliert gelegd. Hiervoor heb ik de sugarcraft gun gebruikt.
Omdat de tussenspleet iets was gaan barsten en ik de tieten zelf wat kaal vond, heb ik er nog een spannend 'Marlies Dekkers' -randje op gelegd.