1

Onderwerp: Dulce de leche van volle melk

Wil je eens dulce de leche maken, zijn de blikjes melk op in de supermarkt!
Gelukkig vond ik op internet het volgende recept en dat gemaakt:

Doe 1 liter volle melk in een pannetje met een dikke bodem, met 300 gram suiker en vanille (naar eigen smaak). Breng dit al roerend aan de kook. Laat het geheel op laag vuur rustig doorsudderen. Hou het wel in de gaten en roer het regelmatig door. Na 2 - 3 uur heeft je mengsel een caramelkleur en de substantie van een dikke saus. Roer je pasta nog even goed door en giet dit in een schone glazen pot. Je houdt ongeveer 400 - 500 milliliter dulce de leche over, afhankelijk van hoe lang je het laat doorkoken.

Smakelijk!

2

Re: Dulce de leche van volle melk

dat is erg handig!! bedankt voor het delen

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: Dulce de leche van volle melk

erg handig zo ja hoeven we niet extra naar de winkel want melk en suiker heb ik altijd wel in huis  :thumb:  ;)

"doot maar normaal dan duisse gek genôg"

Re: Dulce de leche van volle melk

Hoe lang is dit houdbaar? En gezien ik geen idee hoe dit proeft; is het een soort caramel, of een soort bebogeen?

Nathasja Flapper - FlappergastedCakes Facebook website

Re: Dulce de leche van volle melk

Wat handig!

6

Re: Dulce de leche van volle melk

Ik heb het maximaal 5 weken in de koelkast laten staan want daarna was het op! Geen idee eigenlijk hoe lang het kan... Het smaakt een beetje als de caramelsnoepjes van werthers.